Forskere afslører: Glem alt om intelligens - denne type mennesker er de klogeste

Mennesker der lytter til maven i stedet for hovedet er faktisk ligeså kloge, viser ny forskning. Foto: Shutterstock

Det handler ikke om, hvad man har mellem ørerne, men derimod et helt andet sted i kroppen, viser ny forskning.

Der er noget ganske særligt over de mennesker, som man almindeligvis betegner som ‘kloge’.

Hvad enten man er en ‘kloge-åge,’ ‘professor-typen’ eller blot blærer sig med sine evner i Trivial Pusuit, så kigger man altid lidt anderledes til de mennesker, der bliver stemplet som kloge.

Og der er da ganske sikkert, at folk med større intelligenskvotient, også betegnet iq, oftest klarer sig bedre, når der handler om at aktivere hjernegymnastikken og få gang i de små grå.

Som modsætning til de eftænksomme og 'kloge mennesker' er der de mennesker, som kaster sig ud i livet og træffer mere eller mindre velovervejede beslutninger, som oftest fordi at de blot følger deres mavefornemmelse. 

Og det er faktisk ikke så dumt endda, for nu har en gruppe forskere fundet ud af, at det ikke er hjernen, men i stedet maven, der kan være sigende for hvordan mennesker træffer beslutninger.

En forskergruppe fra University of Exeter har nemlig udviklet en computermodel og sammenlignet intelligente med store hjerner med mindre dyr, skriver Metro.

Læs også

Fandt kæmpe ‘meteorit’ på jorden udenfor landsby: Nu afslører politi den ulækre sandhed

Her viste beregningerne, at de små dyr, der lyttede til deres mavefornemmelse i form af deres fornemmelse for sult og den knurrende mave faktisk kunne overleve ligeså længe som de klogere og mere intelligente dyr.

- Mange af os kender det, at vi kan blive sure, når vi er sultne og at sult kan ændre vores adfærd. Vores model forklarer, hvordan der er en sammenhæng mellem vores mave og vores beslutninger, en af de ledende forsker bag forsøget Dr. Andrew Higginson.

Læs også

Mand holdte sig for næsen, da han skulle til at nyse: Da lægerne undersøgte ham, troede de ikke deres egne øjne

Forsøget kan derfor være det første skridt til at påvise, hvordan mavefornemmelser kan være afgørende for, hvilke beslutninger man træffer, hvilket jo som bekendt udelukkende foregår i hjernen.

- Mennesker kan se ud som om, at de behandler meget information i hjernen, selvom de i virkeligheden blot lytter og følger deres mavefornemmelse, siger Andrew Higginson. 

Uanset om man lytter med maven eller hovedet, så er der nogle mennesker, der bare skal tænke sig om en ekstra gang. Det råd gælder ikke mindst for en uheldig nordmand, der tog på stripklub og fik sig noget af en overraskelse dagen efter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip