Fransk forfatter: Kvinder over 50 år er for gamle til at blive elsket

Foto: Francois Lo Presti/AFP/Ritzau Scanpix

En fransk forfatter er af den holdning, at kvinder, der er over 50 år, er for gamle til at blive elsket.

En populær fransk forfatter og tv-vært har skabt forargelse, efter at have hævdet, at han var 'ude af stand til' at elske en kvinde, der er over 50 år. Det skriver The Guardian.

"Kom nu. Lad os ikke overdrive! Det er ikke muligt... alt, alt for gammelt," sagde 51-årige Yann Moix til et magasin.

Læs også

Det kan blive dyrt: Hver 6. dropper det

I et interview med den franske udgave af Marie-Claire, sagde Moix, der har skrevet flere prisbelønnede romaner, at kvinder i 50'erne var 'usynlige' for ham'. 

"Jeg foretrækker yngre kvinders kroppe. Det er alt. En 25-årig kvindes krop er ekstraordinær. En 50-årig kvindes krop er ikke ekstraordinær," sagde han, og tilføjede, at han foretræk at date asiatiske kvinder, og særligt koreanere, kinesere og japanere. 

"Det er måske trist og reduktivt for de kvinder, jeg går ud med, men den asiatisk type er tilstrækkeligt rig, stor og grænseløs til, at jeg ikke skammer mig."

Læs også

Kone nægtede at sove i samme seng: Simons tæer faldt hele tiden af

Moix har vundet adskillige litterære priser, herunder den prestigefyldte Prix Goncourt for en første roman samt Prix François Mauriac fra Académie Française for hans debut i 1996 'Jubilations Vers le Ciel'. Derudover har han også instrueret tre film og er vært på et populært tv-talkshow. 

Hans udtalelser har skabt både forargelse og vrede på de sociale medier. 

Journalist og forfatter Colombe Schneck, der er 53 år, har - som svar til Moix - offentliggjort et billede af hendes bagdel på Instagram med følgende tekst: 

"Voila! Bagdelen på en kvinde i alderen 53. Hvilken imbecil du er, du ved ikke, hvad du går glip af, du og din lille, klodsede hjerne. 

Mona Chollet, der er feminist og forfatter, har udtalt, at Moix er en 'trist herre', mens Laura Hulley, der arbejder i den politiske afdeling på den britiske ambassade i Paris, skrev følgende på Twitter: "Godt nytår, sexister overalt!" 

Valerie Trierweiler, der er tidligere førstedame, tweetede også om Moix i forbindelse med fireårsdagen for terrorangrebet på den satiriske avis Charlie Hebdo.

Det franske parlamentsmedlem Olivia Gregoire, der er talskvinde for Macros parti La République en Marche (LREM), tweetede: "Meget stilfuldt Yann Moix. Meget, meget stilfuldt. Men ligesom dumhed og vulgaritet ikke har nogen alder, er det betryggende i hans tilfælde, da jeg tvivler på, at mange kvinder ønsker (disse kvaliteter)."

Læs også

Mand fra Odense var så chokeret over gevinst at han tog ud og handlede

 

 

Dagens Gossip