Fremmed mand svinede Stinas autistiske bror til i supermarkedet: Hendes svar hyldes af tusinder

Skrevet af Ninna Andreasen

11/10/2016
Manden kaldte Stinas bror “retarderet”, mens de var ude at handle ind. Det skulle han ikke have gjort.

Mest læste i dag

Bloggeren Stina Sanders bliver lige nu hyldet for sit vrede svar til en mand, der talte grimt om hendes autistiske bror i supermarkedet forleden.

Ifølge et indlæg på hendes blog var hun ude at handle med sin bror, da en fremmed kaldte ham “retarderet”. 

I øjeblikket stirrede Stina Sanders manden olmt i øjnene, men desværre fik hun ikke sagt noget. Derfor har hun grebet til tasterne på sin blog.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Min brors navn er ikke “retarderet”. Hans navn er Jack. Men tak fordi du pegede på det faktum, at han er anderledes. Han er faktisk meget speciel. Ja, han kæmper med at læse og skrive, og hans samtale-evner er måske ikke imponerende. Men i det mindste kan han få én til at føle sig glad, når han smiler. Ja, han vil formentlig aldrig få en bil eller et job, men i det mindste gør han en indsats for at være det bedste menneske, han kan være. Ja, han vil aldrig gifte sig eller have børn, og han vil kræve pleje 24 timer i døgnet, men i det mindste nyder han livet og brokker sig aldrig, skriver Stina Sanders.

Hun forklarer videre, at hun besluttede sig for at have ondt af manden i supermarkedet frem for at være vred på ham.

- Jeg er ked af, at du ikke kan fejre individualiteten, og jeg er ked af, at du er så uvidende om andre menneskers følelser. Det må have været en svær dag for dig. Ligesom vores måske? Jeg ved, du så Jack gå rundt med sine fingre i ørene. Det gør han for at skrue ned for lyden, men nu begynder jeg at tro, at det måske er, fordi han vil skrue ned for folk som dig. Du pointerede også, at Jack lavede mærkelige grimasser, men i det mindste var de pænere end din aggressive vrissen, lyder det fra søsteren, der tilføjer:

- Jeg ved ikke, om du har børn eller nogensinde vil få det, men jeg håber, at du har nogen i dit liv, som er ligeså speciel som Jack. Nogen, der åbner dine øjne og dit sind for den virkelige verden og virkelige problemer. Jeg håber, du kom godt hjem den dag og er kommet dig over den dødsstirren, jeg gav dig i gang nummer 4.

Stina Sanders håber også, at manden har indset, at det var unødvendigt og sårende at tale grimt om Jack.

- Jack er autistisk, og hans handicap har aldrig været et problem. Det er bare den, han er. Det eneste problem med hans handicap er at skulle have med folk som dig at gøre. Folk, som ikke kan acceptere dem, der er anderledes. Jeg håber, du læser dette og indser, at det er dig, der har et problem, og måske er det dig, der har et alvorligt mentalt handicap, slutter hun blogindlægget.

Siden Stina Sanders offentliggjorde indlægget i går, er det blevet taget op af flere medier. Mange roser hende for hendes ligefremme facon.