Frisør nægter at barbere deprimeret teenagepiges sammenfiltrede hår til skolebilleder

Skrevet af Henrik R

2 uger siden

|

27/05/2024
Viralt
Foto: Kayley Olsson / Facebook
Foto: Kayley Olsson / Facebook
Pigen ville have haft det hele af, men i stedet ordnede frisøren håret, så hun kom til at se pæn ud og gik fra frisørsalonen med værdighed.

Dagens topnyheder

En 16-årige teenagepige fra Iowa i USA kæmpede med dyb depression og bad derfor en frisør om at klippe hendes hår af, men frisøren Kayley Olsson ville det anderledes og besluttede sig for at hjælpe pigen på en anden måde.

Det fortæller Mirror.

Kayley deler billederne for at sende en besked om mental sundhed

Pigen var knust og følte sig værdiløs og har fortalt, hvordan hun blandt andet mistede lysten til at redde sit hår.

Frisøren har fortalt historien på Facebook, hvor hun også har lagt billeder op af pigens hår, fra hun sætter sig i frisørstolen, og til hun rejser sig med fornyet glans i frisuren. 

Kayley Olsson og et par kollegaer brugte 13 timer over to dage på at ordne pigens hår, så hun var klar til at få taget skolefotos med værdighed. 

"Hun var nået til et punkt, hvor hun følte sig så nedtrykt, at hun ikke engang kunne børste sit hår," fortæller Kayley Olsson og kalder det at møde og hjælpe pigen for en af de mest udfordrende oplevelser, hun har været ude for.

Pigen fortalte Kayley Olsson, at hun kun rejste sig fra sin seng, når hun skulle på toilettet. Hun begynder i skole igen om et par uger, men den dag skulle hun havde taget skolefotos. 

"Det var hjerteskærende, og vi gjorde alt, hvad vi kunne for, at pigen kunne beholde sit hår! Når dagen er omme, håber jeg på, at det kan skabe opmærksomhed om psykisk sygdom, der påvirker mennesker i hele verden og i alle aldre, siger frisøren og understreger, at forældre bør være opmærksomme på, hvordan deres børn har det. Ingen børn skal føle sig så værdiløse, at de ikke engang har lyst til at redde deres hår," mener hun.

"Vi fik den skønne pige til at smile igen og føle sig som én person med værdi," siger Kayley Olsson.

Frisørens fortælling er blevet delt knapt 70.000 gange og liket mere end 168.000 gange. Men som Mirror kan fortælle var den bedste del af historien pigens reaktion, da hun så sin nye frisure efter de mange timers arbejde i stolen. 

"Nu vil jeg være i stand til at smile igen på skolefotoet. Du har fået mig til at føle mig som mig selv igen," sagde hun ifølge frisøren fra Iowa.