Fru Holm var på kanotur med datteren: Pludselig dukkede et kæmpe bæst med "bjørneagtige kløer" op fra dybet

Henrik R

4 uger siden

|

15/06/2024
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En mor og datter fik sig forleden et kæmpe chok, da de var på kanotur.

Dagens topnyheder

En kanotur med fiskestangen under armen i selskab med sin familie lyder som opskriften på en dejlig dag. 

Det var netop også hvad Shala og Every Holm forventede, da mor og datter forleden sejlede afsted i kano på Mississippifloden nær Brainerd i den amerikanske delstat Mississippi.

Mor og datter havde fyldt kanoen med fiskegrej og madding, og selvom de i den grad kom tæt på naturen i løbet af turen, så var det ikke en fisk de fangede, og det var ikke med en fiskestang, de 'fangede' den.

Foto: Privat

Det skriver Ladbible

Ifølge mediet 'fangede' mor og datter nemlig et "monster" med "bjørneagtige kløer" med deres kamera, og når man ser billedet, kan man godt forstå, at de blev bange. 

"Folk har spurgt, om jeg var bange, og jeg må indrømme, at det var jeg på det tidspunkt [...]," har 67-årige Shala forklaret om mødet med det "monster," der senere er blevet identificeret som en stor snapskildpadde.

Foto: Privat

"I chok over størrelsen"

"Pludselig sagde min datter: 'Mor, vær stille. Jeg kan høre noget trække vejret'," har Shala forklaret om historien, der mest af alt lyder som starten på en gyserfilm, men tværtimod er starten på en vaskeægte oplevelse. 

"Der gik lidt tid, før vi så næsen af en skildpadde, der svømmede mod kanoen. Da den kom tættere på, så vi, hvor stor den var. Den dykkede under kanoen og hægtede sig fast på fiskenettet med sine kløer," har Shala forklaret og uddybet: 

"Vi var i chok over størrelsen."

Snapskildpadder kan veje helt op til 120 kilo, og deres skjold kan nå en diameter på mere end 50 centimeter, og den, som Shala og Every mødte, var uden tvivl i den store ende. 

"Jeg var forundret over størrelsen [...]," har Shala udtalt og uddybet, at skildpaddens fødder var "på størrelse med min knytnæve." "[...] og så læg de kløer oveni!" har Shala forundret udtalt.

Mødet foregik derfor ikke uden angst fra mor og datters side. 

"Jeg vidste ikke, hvordan vi skulle få ham væk fra fiskenettet. Jeg var nervøs for at tage fat i håndtaget [...]," har Shala således forklaret og uddybet: "Vi har alle hørt historier om snapskildpadder, der kan knække et kosteskaft i to."

Shala har siden sendt billederne af snapskildpadden ind til 'Minnesota Department of Natural Resources,' som har vurderet, at den formentlig var 15 år gammel, hvilket er forholdsvis ungt for en snapskildpadde. 

Denne form for ferskvandsskildpadde kan nemlig blive mere end 100 år gammel.