Han moser kartoflerne med en skål: Resultatet får din mund til at løbe i vand

Skrevet af Emil Martesen

19/05/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Resultatet har fået mange mundvige til at løbe i vand.

Dagens topnyheder

I takt med at de nye kartofler så småt gør deres indtog på markedet igen i takt med at der inden længe tages hul på sommeren. 

Og en særlig favorit, der for nyligt så dagens lys på den populære platform TikTok, er at tilberede lækre kartoffel-pandekager, der ikke engang kræver, at man fremfinder rivejernet. 

Hemmeligheden bag de perfekte kartoffel-pandekager ligger i en smagfuld marinade. 

Og ved brug af nogle få enkle ingredienser kan du give kartoflerne en fantastisk smagsoplevelse. 

Fremgangsmåden er enkel: 

Kog de nye kartofler og mos dem derefter. Dette gør det nemt selv for uerfarne kokke at lykkes med retten. 

Opskriften på fortryllende kartoffel-pandekager med nye kartofler er som følger: 

  • 500 g nye kartofler

  • 1 tsk salt

  • Revet parmesanost

Ingredienser til marinaden: 

  • 6 spiseskefulde olivenolie

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peber

  • ½ tsk røget paprika

  • 1 tsk granuleret hvidløg

  • ½ tsk muskatnød 

For at forvandle de nye kartofler til lækre kartoffel-pandekager skal du starte med at skylle og koge dem. Tilsæt 1 tsk salt og kog kartoflerne ved middel varme, indtil de bliver bløde. Dette kan tage omkring 20 minutter, og du kan med fordel anvende et låg for at fremskynde processen. 

Imens kartoflerne koger, kan du forberede marinaden. Bland olien sammen med salt, peber, røget paprika, granuleret hvidløg og muskatnød i en separat skål. Sørg for at blande det grundigt, indtil marinaden opnår en ensartet konsistens. 

Når kartoflerne er kogt, drænes de og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en skål til at presse hver kartoffel flad. Jo tyndere du laver dem, desto mere sprøde vil dine kartoffel-pandekager blive. 

Derefter smører du kartoffel-pandekager med marinaden og bager dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter. Efter denne tid skal du vende hver kartoffel, smøre dem med marinaden igen og drysse lidt revet parmesanost over. Bag dem yderligere i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. 

Server de lækre kartoffel-pandekager sammen med en cremet hvidløgssauce eller hjemmelavet mayonnaise. Disse delikate retter vil uden tvivl glæde dine smagsløg og tilføje variation til din menu. 

Du kan se videoen af kartoffel-pandekagen herunder: