Hendes barn fik slemt udslæt og vabler i ansigtet: Nu advarer moren

01/06/2023 14:44

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Moderen forstod ingenting, da hendes datters kinder blev fulde af vabler. Nu vil hun forhindre andre forældre i at begå samme fejl.

Mest læste i dag

Canadiske Reanna Bendzak og hendes mand fik en grim overraskelse efter at have deltaget i en udendørs grill i marts i år.

Parrets dengang syv måneder gamle datter var også med, og moderen fortæller, at det lille barn var ved at få sin anden tand.

For at dæmpe noget af kløen i munden fik hun et stykke selleri at tygge på.

Det skulle hun ikke have fået.

Nu advarer Bendzak andre forældre i et Facebook-opslag.

- Baseret på vores egne erfaringer håber vi nu at udbrede kendskabet til de risici, der er forbundet med at indtage visse fødevarer og drikkevarer i solen, indleder hun opslaget.

Sammen med advarslen har hun vedhæftet en række billeder, der viser den nederste del af hendes datters ansigt. Billederne dokumenterer, hvordan et rødt udslæt udviklede sig til store, væskefyldte blærer og til sidst sår.

- Som alle andre forældre derude ved, er den første reaktion "Åh min Gud, hvad har jeg gjort?! Og hvordan kunne jeg have undgået det her”, siger moderen i et interview med talkshowet Good Morning America.

Bendzak opdagede udslættet dagen efter grillen og opsøgte en læge, da det forværredes. Datteren blev hurtigt diagnosticeret med phytophotodermatitis, en tilstand, som moderen ikke vidste eksisterede.

- Forhåbentlig vil andre lære af vores erfaring og derfor være i stand til at træffe bedre beslutninger for sig selv og deres, fortsætter moderen.

Tilstanden skyldes, at huden kommer i kontakt med visse typer plantesaft og derefter udsættes for sollys.

De pågældende planter indeholder furocoumariner, fotoaktive stoffer, og selleri er en af ​​dem.

Visse citrusfrugter, såsom bergamot og lime, indeholder også disse stoffer.

På engelsk er tilstanden kendt i daglig tale som "margarita burn". Dette skyldes, at hudreaktionen ofte opstår, når man laver eller drikker margarita-drik udenfor i sollys.

Furokoumariner kan forårsage uoprettelige skader på det yderste hudlag i form af rødme, hævelse og blærer, når de udsættes for solen.

Bendzak vurderer, at blærerne i hendes datters ansigt forsvandt efter ti dage. Seks uger senere var ar og pigmentpletter også væk.

Ifølge forældrene var datteren godt beskyttet mod solen og skulle kun have været udsat for direkte sollys i omkring 25 minutter. Datterens mund blev også jævnligt tørret af med en klud.

- Set i bagklogskabens lys ville vi have gjort tingene anderledes. Vi skulle have gået ind og vasket hende med vand og sæbe, siger moderen.

Jennifer Ashton, en læge interviewet af Good Morning America om tilstanden, anbefaler at vaske grundigt med sæbevand efter håndtering af mad og drikke. Derudover minder hun os om vigtigheden af ​​at smøre nok solcreme på regelmæssigt.