Hjemløs dreng går hen til bil for at tigge om penge - men da han kigger ind, bryder han ud i gråd

Henrik R

61 uger siden

|

19/05/2023
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
John brød i tårer, da bilisten rullede vinduet ned.

Dagens topnyheder

Mange velhavende mennesker ser på fattige mennesker med mistro. De antager, at folk, der beder om penge på gaden, er kriminelle eller tyve, der holder udkig efter alt, hvad de kan få fingrene i.

Men sandheden er, at mennesker, der lever i fattigdom, ofte viser sig at være mere generøse og empatiske end dem, der lever komfortable liv.

Et eksempel på dette er en lille dreng ved navn John Thuo. Han bor i Nairobi, Kenya, hvor han ligesom mange andre fattige børn plejede at tigge om penge på gaden.

John Thuo brugte sine dage på Nairobis gader, hvor han tiggede om penge. Det er noget, som irriterer mange bilister, fordi de antager, at tiggerne mest sandsynligt er tyve.

Men John Thuo viste, at han ikke kun ikke er en tyv, men at han også har et hjerte af guld.

Foto: Privat

En dag mens drengen var ude for at tigge, gik han hen til en bil for at bede om penge. Da han kiggede ind, blev John slået af noget usædvanligt, han så.

Bilens chauffør var tilsluttet rør og indåndede ilt fra en tank. Kvindens navn er Gladys Kamande. Hun er 32 år gammel, og hun forklarede John, at hendes lunger var kollapset, så hun ikke kunne trække vejret ordentligt og var nødt til at have ilttanke med sig for at kunne overleve.

John blev chokeret over at indse, at der på trods af hans fattigdom er mennesker i verden, der har det værre end ham - fordi de ikke engang har deres helbred.

Rørt til tårer tilbød John Gladys alle de penge, han havde fået den dag, og holdt hende i hånden gennem vinduet.

En forbipasserende bemærkede hændelsen, tog nogle billeder og fortalte historien på internettet. Og inden for få dage var historien blevet viral og udløste en kædereaktion, der for evigt ville ændre både Johns og Gladys' liv.

Foto: Privat

Efter Gladys' historie blev spredt, strømmede tusindvis af donationer ind. I alt bidrog venlige fremmede med $80.000 for at give hende mulighed for at rejse til Indien og modtage behandling.

Og hvordan går det John? Efter al den opmærksomhed han fik på sociale medier, blev han endelig reddet fra gaden og adopteret ind i et kærligt hjem.

Kvinden, der adopterede ham, Nissy Wambugu, gav ham også muligheden for at begynde at studere!

Foto: Privat

Til sidst hjalp Johns gestus af venlighed ikke bare Gladys - men gav ham også en mor og et hjem.