Hun har Downs syndrom og en bachelor: Farens hyldest går viralt

Foto: Privat

Hun har Downs syndrom, men har ikke ladet sig stoppe. Nu går hendes fars hyldest viralt.

Rachel blev født med Downs syndrom. En diagnose, der har resulteret i, at hun blevet mødt af stigmatisering og nedsættende kommentarer gennem hele sit liv.

Alligevel har Rachel formået at bevise, at intet er umuligt - diagnose eller ej.

Læs også

Gravid kvinde gør chokfund i sin Subway-sandwich

Hun har nemlig fået en bachelorgrad i kunst. Specifikt er der tale om Bachelor of Fine Arts degree in Photography & Media fra California Institute of the Arts.

Lige siden hun var helt lille, har Rachel haft en stor og ægte interesse for kunst, hvorfor valget af denne uddannelse virkede helt naturligt for hende.

"Første gang vi tog hende med til Musée d'Orsay, var det som om, at en elektrisk ladning gik gennem Rachels krop. Hun fik en øjeblikkelig, stærk, positiv fysisk reaktion på kunst," siger Jay Handlin, der er far til Rachel, til Ron Project.

Og forældrene har gennem hele hendes opvækst støtte hende i at forfølge sin drøm om at uddanne sig indenfor og arbejde med kunst.

Derfor var det også et sæt meget stolte forældre, der valgte at dele på deres sociale medier, at Rachel havde bestået eksamen og dermed havde fået en bachelorgrad.

På Twitter delte hendes far et opslag, der på kort tid er gået viralt hele verden over, hvori han skrev: 

"Dette er min datter, Rachel Handlin. Hun opnåede sin fulde Bachelor of Fine Arts-grad i fotografi og medier fra det prestigefyldte California Institute of the Arts. Rachel har Downs syndrom," skrev han, inden han fortsatte:

"Jeg er officielt den stolteste far på planeten."

Rachels forældre er ikke i tvivl om, at flere personer med forskellige diagnoser kan håndtere at få en videregående uddannelse, hvis de får den nødvendige støtte og tillid.

Faderen fortæller til People, at en af grundene til, at netop Rachel har klaret det, er, at personerne omkring hende har troet på hende og har givet hende samme muligheder som andre.

"Det er et meget groft regnestykke, men af alle mennesker med Downs syndrom i verden, er det måske én ud af en million, der tager en universitetseksamen. Det er ikke, fordi de er de eneste, der kan gøre det," lød det fra Jay Handlin.

"Det skyldes, at de andre bliver nægtet det af deres familier, der kæmper mod urimelige odds, social ulighed, lave forventninger og systemer, der modarbejder dem," fortsatte han.

Læs også

9 år efter hans død: Kvinde finder overraskende seddel fra sin afdøde far

 

 

Dagens Gossip