Hvis du IKKE ønsker succesfulde børn, så skal du gøre disse 5 ting

Foto: Shutterstock.com

Har du fat i den lange ende i opdragelsen af dine børn? Læs med her, hvis du vil vide, hvad du i hvert fald ikke skal gøre.

Dagens.dk har lavet en liste med fem ting, du skal holde dig fra, hvis du gerne vil skabe en solid basis for dit barn. Som følger:

1. Dobbeltstandarder

Hykleri er en rigtig dårlig ting, specielt når du skal opdrage børn. Dine børn ser op til dig, så hvis dine ord ikke afspejler dine handlinger, eller hvis du ikke selv efterlever de krav, du sætter for dit barn, kan det blive noget rod.

Læs også

Bruden græder ved hans grav: Pludselig dukker han op på billedet

Så praktiser, som du prædiker og lad være med at bruge din mobiltelefon under aftensmad, hvis du har sagt til dit barn, at det ikke må.

2. Overbeskyttende

Du skal ikke være bange for at udsætte dit barn for risici i tilværelsen. I hvert fald ikke af den milde slags. Du skal ikke beskytte dit barn fra alverdens ting, såsom at cykle eller selv tage bussen, når de en når en vis alder. De skal lære at stå på egne ben og få erfaringer. 

3. Skyldfølelse

Ja, skyldfølelsen må ikke komme for meget i forgrunden. Det vil sige; lad være med at tro, at du skal være dit barns bedste ven. Du skal være dets mentor, leder og kritiker. En vejviser er ikke nødvendigvis kun en ven.

Du gør formentlig dit barn en bjørnetjeneste, hvis du er bange for at fortælle dem, hvor skabet skal stå. Børn skal også vide, at anerkendelse og respekt blandt andre, er noget man må gøre sig fortjent til. 

Læs også

Hvis du ser sådan et mærke på dit barn, skal I hurtigst muligt på skadestuen

4. Flette næbet om din fortid

Dine børn skal se dig for den, du er. De fejltagelser, du har begået i dit liv, kan du bruge til at guide dit barn til at undgå at begå de samme. Så nytter det ikke at pakke dem væk.

Fortrolighed er også med til at skabe et stærk bånd til dit barn, og det vil kunne se, at man kan lære ad sine fejl til gavn for en selv i livet.

5. Skamros

Det skal du heller ikke gøre helt betingelsesløst – skamrose dit barn, selvom der er ikke er nogen grund til det. Børn skal selvfølgelig have indpodet selvtillid, men den skal komme på et rigtigt grundlag.

Så når du kan se, at dit barn gør sit bedste eller er dygtig, er det en god mening at give ros og et skulderklap. Hvis det modsatte er tilfældet, er der ingen grund til at give det en medalje.

Læs også

Kvindes sjove anmeldelse af træningstights går viralt

 

 

Dagens Gossip