By i rædsel over 'væsen i træ': Da myndighederne dukker op griner alle

Foto: Privat

Der findes mange mærkelige væsner i denne verden, og mennesker har en tendens, til at være bange for de ting vi ikke kender, eller ved hvad er. Derfor skabte et mystisk ‘væsen’ også frygt i den polske by Krakow, da det blev opdaget i et træ.

Historien startede, da en dyrevelfærdsorganisation i Krakow modtog et ret alarmerende opkald om en slags væsen, der befandt sig i et tre i byen. Kvinden der ringede, lød efter sigende desperat i sin bøn om hjælp - det skriver Unilad.

Et billede blev taget af det mystiske væsen, og hvis man ikke kigger nærmere, kan det være svært at se, hvad det er, der gemmer sig mellem blade og grene, derfor kan man på nogle måder vel også godt forstå kvinden og lokalbefolkningens frygt.

Læs også

Aftensmadsfavorit tilbagekaldes fra Rema 1000-butikker over hele landet

Ifølge kvinden havde væsenet være skyld i en stor frygt blandt borgerne der boede i området. I sådan en grad, at folk ikke turde gå forbi træet, eller åbne deres vinduer.

“Dette væsen! Den har siddet i et træ på den anden side af blokken i to dage! Folk åbner ikke vinduer, fordi de er bange for, at det kommer ind i deres hus,” - lød det fra den skræmte kvinde.

Ansatte i dyrevelfærdsorganisationen må have forberedt sig på det værste, da de gjorde sig klar til at opsøge, indfange og muligvis bekæmpe det mystiske væsen, og havde garanteret medbragt alverdens hjælpemidler til sådan et opgør. 

De ansatte forsøgte oprindeligt at samle flere detaljer om det mystiske væsen og spurgte, om det var en syg rovfugl eller en slags reptil, eller som hun beskrev det, en 'lagun'. Som opkaldet gik, blev kvinden mere hysterisk og sagde: "Den har siddet her i to dage, og alle er bange for den! Så hvornår kommer i efter den?”

Det skulle vise sig, at alt de havde brug for, var en god kop kaffe og et glas syltetøj. 

Den hylende morsomme misforståelse blev delt på organisationens Facebook-side, og det krævede angiveligt ikke det store biologiske undersøgelser for at konstatere, at det mystiske væsen, der havde siddet i det samme tre i to dage, var en croissant.

Så selvom det er ikke var tale om et farligt, efterladt eller såret dyr, blev opslaget på Facebook alligevel brugt til at gøre opmærksom på den kamp, dyrevelfærdsorganisationen kæmper.

"Men års erfaring har lært mig, at der er folk der er villige til at slippe af med ethvert dyr, der forårsager nogle problemer. Eller bare kede dem. Vi fik kastet en gammel yorkie ud i gården om aftenen, en alvorligt syg kat efterladt i en lukket transportør i en containerbilport om vinteren, rotter og hamstere med et bur smidt i skraldespanden,”

Hvordan i alverden en croissant er endt i flere meter oppe i et træ, er står stadig ikke klart, men organisationen mener, at den sandsynligvis er blevet kastet ud af et vinduet for at fodre fugle, men så ramte træet hvor den endte med at sidde fast. 

Historien melder desværre heller intet om, hvordan den paniske kvinde, der kontaktede organisationen modtog nyheden om at det frygtede bæst var en croissant, men man kan da håbe, at hun som så mange tusinde andre på Facebook, har været i stand til at grine over den spøjse situation.

Læs også

Magnus Heunicke indkalder til møde om abekopper

 

 

Dagens Gossip