Kirurg laver utilgivelig brøler på 82-årig patient

Foto: Shutterstock.com

En kirurg begik en katastrofal fejltagelse, hvilket har fået store konsekvenser for en 82-årig patient.

En kirurg er blevet idømt en bøde på 2.700 euro (ca. 20.000 kr.), efter at have amputeret det forkerte ben på en af sine patienter.

I retten i byen Linz i Østrig blev det onsdag afsløret, at den 43-årige kirurg havde markeret det forkerte ben på sin 82-årige patient. Og det endte altså med at koste ham det forkerte ben, skriver Ladbible.

Læs også

Advarer alle Apple-brugere: Skynd jer at gør dette

Ifølge lokale medier skulle patientens venstre ben fjernes grundet tidligere sygdom. Ved en fejltagelse markerede kirurgen dog patientens højre ben.

Den ældre mand skulle gennemgå operationen på et hospital i den lille østrigske by Freistadt tilbage i maj.

Ifølge den tiltalte var der tale om en 'menneskelig fejl'. Tiltalte forklarede desuden under afhøringen, at hun 'ikke vidste', hvordan det kunne ske.

Det er blevet hævdet af en involveret kirurg, at hændelsen var et resultat af et systematisk problem snarer end en individuel fejl.

Hun sagde, at 'fejl i den kirurgiske planlægning fandt sted, fordi der ikke var givet sideoplysninger i patientens journal, hvorfor en gennemgang ikke var mulig'.

I retten blev lægen dog fundet skyldig i grov uagtsomhed. For forseelsen er hun blevet idømt en bøde på 2.700 euro, hvoraf halvdelen er blevet suspenderet.

Retten har også tilkendt enken efter patienten, som desværre døde, før sagen kunne komme for retten, en erstatning på 5.000 euro. Det svarer til omtrent 37.000 kroner.

På trods af den tilsyneladende katastrofale fejl, blev det første opdaget flere dage senere i forbindelse med et rutinemæssigt bandageskift. Her opdagede forfærdede sygeplejersker, hvad der var sket.

Umiddelbart efter nyheden om hændelsen spredte sig til hele verden, undskyldte en talsmand fra hospitalet og sagde, at det var 'resultatet af en række uheldige omstændigheder'.

Den involverede kirurg er siden blevet flyttet til en anden klinik. Kirurgen har desuden mulighed for at appellere den dom, der er faldt i retten i Linz.

Læs også

Melder ud: 3.000 kroners skattebonus til danskere i fuldtidsarbejde

 

 

Dagens Gossip