Kom disse to ingredienser i opvaskemaskinen - den vil funkle som ny

Foto: Shutterstock.com

Hvis opvaskemaskinen er fyldt med gamle kaffesjatter, pletter og generelt beskidt, så kan dette simple kneb få den trofaste køkkenhjælper til at rengøre sig selv- helt uden uden brug af knofedt.

Tallerkner med ketchup, sovsekanden fyldt med bearnaisesovs eller måske et ovnfast fad, hvor kartoflerne fik lige lovlig meget. 

En opvaskemaskine må stå model til lidt af hvert i løbet af sin tid, og derfor er det ikke usædvanligt, at der samler sig pletter, snavs, kalkrester og andet ulækkert inde i maskinen. 

Men i stedet for at skille maskinen fra hinanden for at ligge på knæ med kost og spand, så er der en meget nemmere løsning, der kun involvere to almindelige ingredienser. 

Foto: Youtube

Med en blanding af natron og klar eddike kan du få opvaskemaskinen til at fremstå som funklende ny og ren. 

Du skal blot fjerne den nederste hylde i maskinen, og samtidig bør du tjekke, at afløbet ikke er stoppet, og at der ikke ligger madrester nede i maskinens filter. 

Derefter sætter du et almindeligt målebæger af plastik ind på den øverste hylde og fylder bægeret med klar eddike. Derefter skal du vælge det længeste program med den højeste temperatur på opvaskemaskinen. 

Foto: Youtube

Så snart programmet er færdigt, skal du åbne maskinen og sprede et tyndt lag natron i bunden af opvaskeren, hvorefter du starter maskinen igen - denne gang et kortere, men stadigvæk varmt program. 

Foto: Youtube

Natron får maskinen til selv at fjerne de genstridige pletter, der normalt sidder godt fast på ståloverfladerne i maskinen.

Læs også

Det ultimative tip at til at fikse en stoppet håndvask

 

 

Dagens Gossip