Konfirmander rørt til tårer i jysk kirke: Fik stor overraskelse af præsten

Emil Ryttergaard

374 uger siden

|

17/05/2017
Viralt
Præsten overraskede alle. Foto: Facebook
Præsten overraskede alle. Foto: Facebook
Under en konfirmation i Ødsted Kirke fik en gruppe konfirmander og deres familier pludselig en stor overraskelse af præsten.

Dagens topnyheder

En konfirmation er en helt særlig begivenhed for de unge mennesker, som har glædet sig til den traditionsrige dag i årevis. 

De fleste konfirmationer foregår ganske roligt i kirken og uden de store overraskelser eller armbevægelser. 

Men sådan blev det ikke for en gruppe konfirmander, der fik en helt særlig overraskelse i Ødsted Kirke på Store Bededag, skriver jv.dk

I den lille kirke, der ligger 11 kilometer sydøst for Vejle, valgte sognepræsten Martin Bonde Eriksen nemlig at udskifte en af de mere traditionelle salmer med en egenopførsel af Coldplay-hittet ‘Fix you’ efter at have holdt sin tale.

En af de tilstedeværende i kirken greb straks mobilen og filmede præstens sang, der siden er blevet et hit på Facebook - til stor overraskelse for præsten selv. 

- Jeg er ikke så meget på Facebook, så jeg er ikke vant til den slags. Jeg plejer tit at synge for konfirmanderne, men det er først nu, der er nogen, som har optaget det, siger sognepræst Martin Bonde Eriksen til jv.dk.

For sognepræsten var formålet med sangen at fortælle konfirmanderne, at Gud vil hjælpe dem i svære tider, og det er netop det budskab, der er vigtigt ved sangen, mener præsten. 

- Jeg kunne have sagt mit budskab med ord, men tit synes jeg, at man husker noget på en anden måde gennem sang, siger Martin Bonde Eriksen til avisen. 

Siden er præstens sang blevet et hit på de sociale medier, da videoen er blevet set mere end 240.000 gange på Facebook.

Hør præstens synge i videoen herunder.