Kun få kan løse denne gåde uden hjælp: Hvilket nummer holder bilen på?

Skrevet af Emil Martesen

06/11/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Ganske få kan løse denne gåde uden hjælp.

Mest læste i dag

Jeg elsker gåder og hjernegymnastik; det er som et sjovt spil, der lader mig se, hvor klog jeg er i forhold til mine venner og familie. Der er en ægte spænding i at løse en svær én – det får mig til at føle mig ret intelligent og giver mig lidt praleret.

Min interesse for denne type puslespil startede, da jeg var barn i folkeskolen. Dengang gav en af mine matematiklærere os forskellige slags gåder, der skulle løses, som fik os til at tænke ud af boksen. Det var ikke bare almindelige matematikspørgsmål – det var seje puslespil, der var sjove at gruble over.

De tidlige puslespil har virkelig hængt ved. Nu, uanset om jeg løser et hurtigt krydsord eller tager fat på sværere puslespil, betragter jeg det som en god øvelse for min hjerne. I en tid, hvor vi alle er klistret til vores gadgets, føles det vigtigere end nogensinde at holde vores sind skarpe.

Og i en verden, hvor hjernegymnastik bliver mere og mere populær, har en ny gåde taget internettet med storm.

Denne hjernevrider, som kun få kan løse, stiller spørgsmålet: Hvad er parkeringspladsens nummer for bilen?

Gåden præsenterer en række parkeringspladser, hvoraf den ene er optaget af en rød bil, og udfordringen er at finde det skjulte nummer på den pågældende plads.

Hvilket nummer holder bilen på?

Og mens mange undervejs må vifte med det hvide flag, så er løsningen overraskende enkel, når man først har knækket koden.

Det handler om at se tingene fra en anden vinkel.

Ved første øjekast ser parkeringspladserne ud til at være nummereret 16, 06, 68, 88, x, 98, men ved at ændre perspektivet, afslører tallene sig pludselig som 86, X, 88, 89, 90, 91.

Med dette nye synspunkt bliver det klart, at det manglende nummer er 87.

For at løse puslespillet skal du blot set parkeringspladsen fra bilens perspektiv, også vil det prompte gå op for dig, at tallene pludselig bliver 86, X, 88, 89, 90, 91.

Foto: Privat