Kvinde går til lægen med smerter i øjet: Så finder han utrolig ting bag hendes øjenlåg

Foto: Shutterstock

En 42-årige kvinde kunne ikke forstå, hvorfor hun oplevede smerter og hævelse bag sit øjenlåg. Forklaringen kom bag på alle.

Oplever man smerter og hævelse under sit øjenlåg, så skyldes det ofte et bygkorn, der er en almindelig - men smertefuld - irritationstilstand.

Det var imidlertid ikke et bygkorn, der havde irriteret en 42-årig skotsk kvinde så meget, at hun til sidst måtte søge læge. Det skriver Independent.

Igennem længere tid havde kvinden oplevet både smerter og hævelse under sit venstre øjenlåg, og da det til sidst var svært at holde ud, valgte hun at opsøge en læge på Ninewells Hospital i Dundee i Skotland.

Læs også

Ærlig Margrethe om den svære tid med Henrik: ‘Det sidste halvandet års tid var vi ikke så meget sammen’

Efter en grundig undersøgelse fandt lægen en cyste på omkring 8 millimeter bag øjenlåget, som han besluttede at bortoperere.

Men da først kvinden var kommet under kniven, og lægen havde skåret cysten op, fandt han noget overraksende inden i blisten.

Heri lå nemlig en gammel kontaktlinse.

Læs også

Lille pige svømmer med hund: Se nu den rørende reaktion når der kommer en bølge

Efterfølgende blev sagen dog endnu mere utrolig, for da kvinden blev præsenteret for den skjulte linse, kunne hun chokeret fortælle, at hun ikke havde brugt den slags kontaktlinser, siden kun var 14 år gammel.

Dermed havde den gamle kontaktlinse ligget skjult i kvindens øje i 28 år.

Beskeden kom i den grad bag på kvinden, der ikke kunne finde en forklaring på den mystiske linse, men efterfølgende er kvindens mor kommet i tanke om en episode, der udspillede sig, da kvinden var 14 år gammel.

Læs også

Kvinde raser: Fik nej til job på grund af sit navn

Her havde hun spillet badminton, da hun pludselig fik en fjerbold skudt i øjet. Efterfølgende blev hun behandlet for en øjenskade, men dén kontaktlinse, som hun havde haft i sit venstre øje under kampen, blev aldrig fundet. Dengang formodede man, at linsen var røget ud, men nu står det i stedet klart, at den var blevet skubbet op under øjet.

Det utrolige tilfælde er siden blevet offentliggjort i den medicinske udgivelse BMJ Case Reports. Heri står det oplyst, at kvinden forinden sit besøg havde haft smerter i et halvt år. I løbet af de seks måneder var hendes øjenlåg begyndt at hænge mere og mere, ligesom det gjorde ondt, når det blev rørt ved.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip