Kvinde hængt ud for at bruge handicaptoilet: Nu svarer hun igen med stærk besked

Foto: Shutterstock.com

Hun blev hængt ud for at bruge et handicaptoilet, selvom hun ikke er 'handicappet'. Det fik hende til at reagere.

Samantha Cleasby sidder ikke i rullestol. Hun har ikke svært ved at gå, og hun kan sagtens bruge sine arme.

Alligevel bruger hun altid handikaptoilettet.

Læs også

TV2-profil melder ud: Det er slut

Det gør den 33-årige mor til tre, fordi hun har lidt af kronisk tarmbetændelse (Chrons sygdom) siden 2003. Siden 2013 har hun haft stomi, hvilket gør, at hun er nødt til at bruge handikaptoilettet, når det virkelig skal gå stærkt.

På sin modige blog So Bad Ass og på Facebook fortæller Samantha Cleasby på humoristisk og ærlig vis om sin tarmsygdom.

I et af sine indlæg fortæller hun om, hvordan hun for nylig stødte på en kvinde, som snerrede af hende, fordi hun tillod sig at benytte sig af handikapfaciliteterne.

For en sjælden gangs skyld blev den 33-årige kvinde nemlig flov over den uventede overfusning, og det fik hende til at fare til tasterne og formulere et åbent brev til den tydeligvis uvidende kvinde.

Se det originale brev her, eller læs den oversatte version herunder:

“Kære kvinde, som snerrede af mig, fordi jeg brugte handikaplokummet,

Jeg ved godt, at du så mig løbe derind med mine fuldt funktionelle ben og det hele. Du så mig åbne døren med to fungerende arme. Du så mig uden kørestol. Uden nogen tegn på handikap.

Du snerrede højt, da jeg hev i håndtaget med mine hænder, som virker perfekt og min funktionelle stemme, der sagde til mine børn, at jeg straks var tilbage.

Min manglende kørestol fik dig måske til at tro, at jeg var en eller anden doven ko, som var ligeglad. En ubetænksom kælling, som brugte noget, jeg ikke havde ret til. (Jeg har faktisk et kort, der viser, at jeg har ret til at få udleveret en nøgle til handikaptoilettet, hvis du ellers havde gidet spørge). Du så mig måske rødme, da vores blikke mødtes, og troede, at det var skyldfølelse, fordi jeg lagde beslag på handikaptoilettet.

Men det forholder sig sådan, at jeg ikke har nogen tarm. Jeg har en pose formet af min tyndtarm, som ikke kan tåle pres, så jeg skal på toilettet og skide adskillige gange hver dag. Min manglende tyktarm betyder, at min afføring er helt flydende, fordi jeg ikke kan kan absorbere væsken i maden, så det er virkelig svært at holde sig, når jeg skal på lokum.

Jeg har indimellem uheld, hvilket betyder, at et stort toilet, hvor der er en vask lige ved siden af mig, gør, at jeg kan vaske mig selv, når det går helt galt.

Jeg hader at være nødt til at bruge handikaptoilettet, fordi jeg skal forholde mig til folk som dig, som glor, peger og snerrer. Og når som helst, hvor det kan lade sig gøre, bruger jeg dammetoilettet. Bare lige så du ved det, så lugter handikaptoiletterne ofte dårligt og gøres tilsyneladende sjældnere rent end de andre toiletter, så jeg ville aldrig vælge dem, med mindre det var totalt nødvendigt.

Og nu, hvor jeg er ved det, så vil jeg gerne sige noget til rengøringsdamen i supermarkedetstoiletterne, som jeg brugte forleden. Da jeg kom løbende, med knæene samlet, bragede ind gennem døren og løb hen til kummen, så er jeg da ked af, at lyden fra mine tarme fik dig til at flække sammen af grin.

Jeg kan rent faktisk godt tåle fnisene, fordi pose, jeg har fået lavet af min tyktarm, laver en lyd, der er grinagtigt høj. Helt seriøst, jeg forstår det godt. Det er en komisk høj volumen.

Men før du løb ud til dine venner og råbte “OH MY GOD! Du skulle have hørt larmen derinde!!! Jeg ville ikke gå derind, hvis jeg var dig!!!!” kunne du godt have tænkt over, at min datter stod uden for døren og ventede på mig. Du kunne måske have ventet og hørt mig græde af smerte, fordi syren i min afføring ikke kan neutraliseres, fordi jeg ikke har en tyktarm, hvilket gør, at afføringen faktisk brænder min hud.

Måske kunne I begge lige have vist en smule empati, en smule medfølelse, og en smule forståelse.

Lort er sjovt. Handikap er forvirrende.

Det forstår jeg godt.

Men menneskelighed og medfølelse er et valg.

Til alle andre, der læser dette: Næste gang, du ser en, der ikke ser handikappet ud, bruge et handikaptoilet, eller en, der der kommer stormende ud på toilettet…

Så tag lige et øjeblik. Og husk på, at det ikke er alle, der har ret til at bruge handikaptoilettet, som sidder i kørestol. Nogle af os har stomi, nogle af os har tarmbetændelse. Og mange af os har bare ikke specielt meget lyst til at skide i bukserne offentligt.

Det er i forvejen et pinligt nok problem, selv uden de misbilligende blikke, latteren og de hånlige kommentarer.

Vær så venlige," underskrevet af Sam.

Læs også

Efter pludselig indlæggelse: Nu melder Jim Lyngvild ud

 

 

Dagens Gossip