Kvinde nægter at deltage i svigerfamilies mærkelige tand-tradition

Foto: Shutterstock.

Kvinden forklarer, at hun har en dejlig svigerfamilie, men det her nægter hun at være med til.

Når et menneske går bort, er der mange forskellige måder, som de efterladte sørger på. 

En kvinde er dog endt i noget af et dilemma, da hun har en svigerfamilie, der har en anderledes tradition, når et medlem af familien dør.

Læs også

Problem hos mange familier: Mor deler genialt trick

Faktisk er det så mærkeligt et ritual, synes kvinden, at hun nægter at deltage.

På det online medie Reddit har hun i et forum spurgt, om hun kan tillade sig at sige ‘tak, men nej tak’ til at være en del af traditionen. 

“Min mands familie har et sæt mærkelige ritualer omkring død og begravelser. De er fra Wales, men jeg tror ikke, at det er en kulturel ting, og jeg har ikke kunne finde en grund til, at de gør det. Jeg tror måske bare, ​​de er lidt særlige,” skriver hun og fortsætter:

“I min mands familie, før et lig af et nylig afdød familiemedlem bliver begravet, får de efterladte alle afdødes tænder taget ud, og hver af de efterladte får en tand i en stofpose, som det er meningen, at de skal gå rundt med. De har endda et system, der beslutter, hvilke familiemedlemmer der får hvilke tænder baseret på deres tæthed til den afdøde.”

Foto: Shutterstock.

Nægter at deltage

Kvinden forklarer, at hun opdagede traditionen, da hun for et år siden var med til sin mands bedstemors begravelse. Her fik hun en stofpose med en kindtand fra den afdøde bedstemor stukket i hånden.

“Min mand blev meget sur, da jeg fortalte ham, at jeg ikke ville deltage i dette ritual. På det tidspunkt talte jeg kun om, at jeg ikke ville bære rundt på familiemedlemmers tænder, men det forventes åbenbart, at når jeg dør, så hiver de mine tænder ud for at give dem til familiemedlemmer. Han spurgte mig, om jeg virkelig ville nægte mine børn muligheden for at få et minde om mig. Eller om jeg syntes, det var okay, at de ikke fik de samme muligheden som deres fætre og kusiner.” 

Hun uddyber, at hun har en dejlig svigerfamilie, og hun forsøger at være forstående og høflig, men det her nægter hun at være med til. 

“For mig virker det fuldstændig vanvittig. Jeg vil ikke have mine tænder hevet ud og givet til en flok tilfældige slægtninge, og på min side af familien er der absolut ingen chance for, at de vil forstå eller acceptere det. Er jeg en idiot, når jeg nægter at deltage i denne familie-tradition,” spørger kvinden på Reddit og tilføjer, at det er så betændt et emne, at hun fornemmer, at manden overvejer skilsmisse efter deres sidste diskussion om traditonen.  

Problemet deler vandene blandt Reddit-brugerne. Der er mange, der bakker kvinden op - de synes, at det er okay, at hun nægter at deltage. Samtidig mener andre, at hun bør respektere svigerfamiliens tradition og påpeger, at ritualet jo ikke skader nogen. 

Hvad synes du? Er det okay at sige nej? Eller bør hun respektere sin mand og svigerfamilies tradition? 

Læs også

Kort tid efter fødsel får kvinde mærkelig følelse i maven: Så får hun et chok

 

 

 

Dagens Gossip