Læge advarer: Der skal du altid slå toilet låget ned inden du skyller ud

Skrevet af Nicolai Steinicke

23/01/2024
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Du har måske altid fået at vide, at du skal slå ned toiletsædet af den ene eller anden grund, men denne forklaring kan endelig få dig til faktisk at gøre det.

Mest læste i dag

En læge har afsløret, hvorfor du altid bør sørge for, at toiletsædet er lukket, når du skyller ud, og vi bør alle lytte op, fordi det er ret ulækkert.

TikTok-bruger og medicinsk professionel Dr. Jen Caudle (@drjencaudle) deler en masse tips på TikTok, og her er en af dem.

Hun begynder at forklare: "Når vi skyller ud i toilettet, er det meningen, at alt skal ryge ned i toilettet, men faktisk er der noget, der går op. 

Det er rigtigt." Dr. Caudle fortsætter med at sige, at kraften fra skyllecyklussen faktisk sprøjter små usynlige partikler op i luften, og ingeniører fra University of Colorado Boulder har udført tests på kommercielle toiletter for at finde ud af, hvor langt de ryger.

Forskerne fandt ud af, at disse toiletter genererer en stærk opadgående luftstrøm, der når hastigheder på 6,6 fod (2 meter) i sekundet.

Det er næsten umuligt at undgå, hvis du efterlader sædet oppe.

"Det kan kaste partikler op til fem fod over din toiletkumme inden for otte sekunder efter skylning," fortsatte Dr. Caudle. 

"Bakterier, vira, andre ting, du vil have til at blive i toilettet, bliver nu spredt opad."

Herunder kan du se hendes TikTok hvor hun demonstrerer på bedste vis.