Læges geniale tip går viralt: Sådan vågner du veludhvilet hver dag

Skrevet af Mathias Busekist

24/04/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lægen, som har valgt at dele sit noget så geniale trick med internettet, vil få dig til at vågne veludhvilet.

Dagens topnyheder

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det ikke er alle, der er lige gode til stå op om morgenen. Det kan være, at man ikke er et morgenmenneske, fordi man ofte vågner og er sur, træt og tvær, hvilket kan være uafhængigt af, om man får de famøse otte timers nattesøvn.

Det betyder, at man umiddelbart kan finde mange mennesker, som ønsker at blive bedre til at stå op om morgenen, hvilket dette tip måske kan hjælpe med, da det skulle hjælpe til, at man vågner veludhvilet - og dermed også veloplagt.

Tippet, som er overraskende enkelt, kommer fra Karan Raj og bruges til beregne, hvad tid man skal lægge sig til, hvis man ønsker at få den mest optimale nattesøvn. Han knytter nogle ord til tippet i en video, som hurtigt endte med at tage TikTok med storm.

TikTok-videoen er nemlig allerede blevet set over en million gange.

I videoen fortæller Karan Raj om noget, der kaldes "90 minutter-reglen". 

"Hver nat gennemgår din hjerne adskillige søvncyklusser. Hver cyklus starter med let søvn, så går du over i den dybe søvn, så drømmer du, og så er du tilbage i det lette søvn," fortæller Raj og fortsætter:

"Hver af disse cyklusser varer cirka 90 minutter. Du føler dig mest veludhvilet, hvis du vågner i slutningen af en af disse 90 minutter-cyklusser." 

"Det er fordi, du er nærmest vågen tilstand og for at øge chancerne for dette, så skal du regne ud, hvad tid du gerne vil vågne." 

Karan Raj har valgt at hjælpe folket yderligere, da han efterfølgende tager et regneeksempel i brug og tager alle under vingen.

Han fortæller, at hvis man skal vågne klokken otte om morgenen, skal man regne tilbage i tidsintervaller på 90 minutter, til du når det tidspunkt, som er nærmest din sengetid. 

Derfor, hvis man lægger sig til i sin seng klokken 23.00, vil man kunne nå at gennemgå seks af de 90 minutter lange cyklusser.

Han fortæller dog også, at det er et trick, som ikke alle kan benytte, da vi som mennesker er forskellige. 

"Det virker ikke for alle, fordi længden af vores søvncyklusser varierer, men det er en god tommerfingerregel," kommer det fra lægen.