Laura undrede sig over datters blå mærker: Da hun tjekkede på nettet, opdagede hun den grufulde sandhed

29/08/2023 10:34

Henrik R

Viralt
Moderen fik et chok, da hun googlede årsagen bag datterens blå mærker. Foto: Laura Handley
Moderen fik et chok, da hun googlede årsagen bag datterens blå mærker. Foto: Laura Handley
Moderen kunne ikke forstå, hvordan at datterens blå mærker kom fra, indtil hun undersøgte sagen nærmere.

Mest læste i dag

Som forælder er man meget opmærksom på sine børn.

Lige fra de er helt små og til de bliver nogle små lømler, der hurtigt kan komme i fedtefadet eller slå sig, hvis de falder.

Og der kan være rigtig god grund til at holde ekstra godt øje med sit barn, hvilket 30-årige Laura Handley måtte sande, efter at hendes datter tit fik blå mærker under huden, skriver Washington Post.

Den bekymrede mor til fem fra Tenbury Wells i Worchestershire i England undrede sig over, at hendes næsten to år gamle datter Tazmin fik mange blå mærker. 

I starten havde moderen afskrevet de blå mærker, da hun mente at datteren blot var klumset, men jo mere moderen kiggede på datterens hud, jo flere ting opdagede hun.

På datterens hud var der masser af små blodige pletter i huden og blå mærker. Foto: Laura Handley

I juli 2017 besluttede den resolutte mor at gå på nettet, hvor han læste en artikel om en 13-årig dreng, der døde af en særdeles agressiv sygdom kaldet akut myeloid leukæmi, hvor drengen døde en uge efter sygdommen blev opdaget.

Da hun søgte sygdommen og læste mere, tegnede der sig et billede, der først stod spejlklart, da hun læste om sygdommens symptomer. Her stod der nemlig blå mærker, røde prikker i huden og svedeture om natten. Der gjorde Laura Handley paf.

"Jeg tænkte: ‘Åh gud og gik helt i panik," siger moderen til avisen. Selvom at symptomerne matchede hendes datter Tazmin, kunne det ligeså vel være et tegn på andre og mere almindelige tilstande såsom hosteanfald, var der en stemme i Laura Handleys hoved, der straks fik hende til at reagerer.

Det viste sig, at moderens instinkter var rigtige. Foto: Laura Handley

I dag er datteren i bedring, og moderen er overbevist om, at det skyldes hendes egen indsats. Foto: Laura Handley

"Det var en følelse af at jeg måtte gøre noget, efter jeg læste den artikel," siger Laura Handley til Washington Post. Dagen efter tog hun datteren med på hospitalet, og forklarede de særlige symptomer.

Her begyndte lægen straks en række tests, og det viste sig, at Tazmin havde et forstadie til den agressive form for leukæmi. Men lægerne tog ingen chancer, og indlagde straks den lille pige, der fik foretaget en biopsi af rygsøjlen.

To uger senere brød leukæmisygdommen for alvor ud, og Tazmin blev indlagt og kom i behandling med kemoterapi. Og det var godt det samme, for efter en lang kamp er Tazmin i dag i bedring, selvom lægerne stadigvæk holder tæt øje med den lille pige.  

"Jeg tror at det reddede hendes liv. At jeg googlede hendes symptomer," siger Laura Handley.