Linda raser efter blodigt fund på vej til arbejde: 'Det burde ikke være nødvendigt at fortælle folk'

Foto: Linda Marielle Johansen

Norske Linda Marielle Johansen fandt to påkørte dyreunger, da hun var på vej på arbejde. Nu beder hun andre bilister om at være bedre til at hjælpe.

Det var et hjerteskærende syn, der mødte norske Linda Marielle Johansen, da hun var på vej på arbejde i mandags.

Midt på vejen lå to gæslinger, som var blevet påkørt af en bil. Den ene var død, mens den anden stadig var i live, men meget ilde tilredt.

Det skriver norske NRK.

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Linda Marielle Johansen

Foto: Linda Marielle Johansen

Selvom hun var lidt sent på den, standsede 23-årige Linda Marielle Johansen bilen og fik hjælp til at aflive gæslingen og fjerne begge de døde dyr fra vejen.

Efterfølgende delte hun et par billeder af de påkørte gæslinger på Facebook med en opsang til andre bilister:

- Beklager de lidt voldsomme billeder, men det er vist på høje tid med en vred status om det at påkøre dyr, uanset, om det er kæledyr eller vilde dyr, store eller små, for så bare at stikke af, skriver Linda Marielle Johansen til billederne, men erkender, at det måske ikke er så ligetil:

Læs også

- Jeg tænker at den kamp, jeg tager op, måske er helt håbløs at kæmpe, fordi folk, som mangler den medlidenhed og respekt for dyr og det, at de også har ret til livet, muligvis aldrig får den. De tænker måske, at ‘det er bare en kat, katte er der nok af’.

Linda Marielle Johansen har selv oplevet, at to af hendes katte blev påkørt. Den ene døde kort efter, mens den anden var kommet slemt til skade og havde brug for hjælp:

- Den kat, som du påkører, den er der nogen, der er glade for. Måske en lille pige, eller en hel familie. Der er nogen, som venter på, at den kommer hel hjem igen. Der er nogen, som er villig til at køre den til dyrlægen, tage sig af den i timevis og bruge tusindvis af kroner på at gøre den frisk. Dyrene er også individer med egne unikke personligheder, så for nogen er det kæledyr, du har påkørt, helt uerstatteligt. 

Læs også

Vibeke så fortvivlet, ung pige i natbus: Da pigen stod af, stoppede chaufføren og gjorde det utænkelige

Selvom skaden er sket, mener Linda Marielle Johansen, at man bør sige undskyld:

- At beklage for det man har gjort, vil ikke bringe dyrene tilbage til livet, eller gøre dem friske uden videre. Men det er virkelig det mindste, man kan gøre. 

- Det burde ikke være nødvendigt at fortælle folk, at det er for dårligt at lade et dyr ligge og lide. Alle ved, at ulykker kan ske. Tag ansvar, når de sker, slutter Linda Marielle Johansen af.

Læs også

Linda Marielle Johansens opslag har fået hundredvis af reaktioner fra andre facebookbrugere og mange bakker op om hendes klage til bilister, der ikke stopper op, når de har påkørt et dyr.

Hvis du påkører et dyr, som bliver såret, skal du ifølge Naturstyrelsen ringe til Dyrenes Vagtcentral på 18 12 og oplyse præcis, hvor du befinder dig, så man kan finde frem til dyret.

Du kan læse hele Linda Marielle Johansens opslag lige herunder.

Far kaster baby fra femte sal - hvad kameraet fanger spredes som en steppebrand på nettet

 

Dagens Gossip