Lotte opdagede uheldige nøgenbilleder i flere annoncer på Ebay

19/06/2018 09:15

Nils Würtzenfeld

Viralt
En skør trend har gjort, at flere online annonceaviser og digitale auktionshus som Ebay pludselig vrimler med skjulte nøgenbilleder.

Mest læste i dag

Har du hørt om ‘reflectoporn’?

Nej vel? Det havde den amerikanske fotograf Lotte Reimann heller ikke, indtil hun i 2012 pludselig stødte på den bizarre og ekshibitionistiske internet-trend. Det skriver Broadly.com.

På flere billeder, som optrådte i annoncer på det digitale auktionshus Ebay, faldt Lotte Reimann nemlig over afklædte mennesker, hvis nøgenhed blev genspejlet i genstanden, som var til salg.

Først spekulerede Lotte Reimann over, hvorvidt billederne var blevet taget ved et uheld, eller om de var udtryk for ekshibitionisme, men da hun begyndte at undersøge sagen nærmere, fandt hun ud af, at det var sidstnævnte, der gjorde sig gældende.

Billederne var nemlig en del af internet-fænomenet ‘reflectoporn’, der går ud på, at personer bevidst tager billeder af genstande, hvori deres nøgne eller afklædte krop er reflekteret. Ofte poserer personerne i stillinger, der tydeligt udstiller deres nøgenhed, og herefter lægges billederne op i salgsannoncer på nettet.

Den provokerende og drilagtige trend gjorde Lotte Reimann så nysgerrig på, hvorfor folk lod sig fotografere på den måde, at hun besluttede sig for at dykke ned i fænomenet.

På nettet læste hun alt hvad hun kunne om ‘reflectoporn’ og forsøgte at finde frem til nogle, der dyrkede det, men efter to måneders research var det stadig ikke lykkes hende at finde frem til nogen kontaktinformationer - kun en masse billeder af det særprægede fænomen.

Derfor besluttede hun sig for selv at springe med på bølgen i håb om, at hun ville høre fra folk i miljøet. Derfor tog hun et ‘reflectoporn’-billede og lagde det på Ebay.

Før hun fik nogle henvendelser, fik hun dog en besked fra Ebay om, at hendes konto var blevet lukket på grund af, at hendes billeder forbrød sig mod deres retningslinjer, da de blev kategoriseret som seksuelle og stødende. 

Dermed løb Lotte Reimann panden mod muren i sit forsøg på at få nogen i tale. I stedet besluttede fotografen sig for at udgive et projekt, hvori hun udstillede en lang række af de kontorversille ‘reflectoporn’-billeder.

Billeder der blandt andet kan opleves her på siden: