Lottovinder vandt milliardgevinst: Du gætter aldrig hvad han gjorde med dem

13/09/2022 08:16

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Pensionisten, der tidligere i år vandt den enorme EuroMillions-jackpot på 200 millioner euro, svarende til tæt på to milliarder norske kroner, valgte at bruge kæmpe udbetalingen til at "beskytte de levende og passe vores egen fremtid".

Mest læste i dag

Ifølge hjemmesiden Euronews har det franske La Française des Jeux (FDJ) bekræftet donationen.

Med jackpotten har manden oprettet en miljøfond, fordi han ønsker at beskytte skovene og biodiversiteten.

Vinderen ønsker at forblive anonym og ønsker ingen anerkendelse for sit usædvanlige generøse valg.

“Min drøm har aldrig været både, slotte eller flotte biler. Min drøm er at være nyttig og give disse penge en mening med maksimal positiv effekt,” siger vinderen ifølge Sosialnytt i et åbent brev.

Franske medier menes at have identificeret manden som Guy, og skriver, at han er pensioneret og bor i det sydlige Frankrig.

Guy har opkaldt sin miljøfond Anyama efter en by i Elfenbenskysten. Han formodes at have boet i det vest afrikanske land, men ud over disse oplysninger er hans forbindelse til Elfenbenskysten ukendt.

Efter at han vandt, udtrykte han straks et ønske om at bruge pengene til gavn for hele samfundet, og han skriver i det åbne brev, at "Anyama-fonden er resultatet af et højt ønske om at handle for naturen og de mennesker, som jeg har haft. i årevis".

Selvom fonden er opkaldt efter en by i Elfenbenskysten, vil donationerne stadig fokuserer på Frankrig.