Mand i kængurukostume nærmer sig kænguruunge: Så sker det utænkelige

23/07/2023 15:00

Henrik R

Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En helt utrolig video er gået viralt på de sociale medier

Mest læste i dag

Der findes et hav af kænguruarter, som alle lever i Australien og/eller på omkringliggende øer som Ny Guinea eller Tasmanien. 

Det hoppende dyr kan blive alt mellem 35 cm og 2 meter højt, ligesom det kan veje mellem 800 gram og 100 kilo, men når man hører ordet 'kænguru', tænker de fleste nok på de op mod 2 meter høje grå eller røde kæmpekænguruer, som er vidt udbredt i store dele af Australien.

De er væsentlig nemmere at få øje på end for eksempel trækænguruerne eller de små wallabyer, men selvom der kan være stor størrelsesmæssig forskel på de forskellige kænguruarter, så har de alle én helt særlig ting til fælles; de er pungdyr.

Det betyder, at deres drægtighedsperiode er ekstremt kort og faktisk kan vare mindre end én måned, og derfor er selv kæmpekænguruernes unger kun omkring 2,5 cm lange ved fødslen, hvor de ofte har en kampvægt på mindre end ét gram.

Deres mikroskopiske størrelse gør, at de bliver i morens pung i minimum tre måneder og for det meste et halvt år, før de begiver sig ud i verden, og selv der kan der gå yderligere adskillige måneder, før ungen er helt færdig med morens pung.

Oftest hopper ungen af og til op i morens pung i hele det første leveår, og den viden udnyttede nogle gutter forleden til at lave en video, som siden er gået viralt på de sociale medier.

Den har blandt andet fået mere end 750.000 'likes' på TikTok, og man forstår godt hvorfor. Det, der sker i videoen, er nemlig helt utroligt. Se selv herunder (artiklen fortsætter under videoen):

I videoen nærmer en gut iført fuldt kængurukostume sig en kænguruunge, som næppe er mere end 8-9 måneder gammel.

Mens hans venner filmer og er ved at dø af grin, sætter manden i kængurukostumet sig på hug i nærheden af ungen, som hopper tættere på ham, og da han gør plads i pungen, sker der noget utroligt.

Kænguruungen hopper med hovedet først ned i mandens pung.