Mor beder datter tømme en tube tandpasta før sengetid: Lektien hun lærer vil hun huske hele livet

Som forældre ved findes der kreative og mindre kreative måder at lære sine børn nogle vigtige livslektier.

Lige nu går Amy Beth Gardners trick viralt. Moren fra Tennessee har delt en episode den 14. august, som i skrivende stund er delt over 700.000 gange.

I opslaget fortæller hun, at hendes datter skal begynde i skole dagen efter. Hun havde derfor blandt andet overrasket hende med en ny skoletaske, men det var ikke den eneste overraskelse, pigen fik den aften.

- Jeg gav hende en tube sandpasta og bad hende trykke det ud på en tallerken. Hun blev færdig med det, og jeg bad hende roligt om at komme det hele tilbage i tuben igen. Hun begyndte at protestere og sige ting som “Men det kan jeg ikke” og “Den vil ikke være lige som før!”, skriver Amy Beth Gardner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hun ventede roligt på, at pigen skulle blive færdig og sagde så:

- Du vil huske denne tallerken med tandpasta resten af dit liv. Dine ord har magten over liv og død. Når du begynder i skolen, vil du opdage, hvor tungt dine ord vejer. Du vil få muligheden for at bruge de ord til at såre, ydmyge, sladre om og ramme andre. Du har også muligheden for at bruge dine ord til at hele, opmuntre, inspirere og elske andre. Du vil nogle gange træffe det forkerte valg. Jeg kan komme i tanke om tre gange den seneste uge, hvor jeg har brugt mine ord uden omtanke og forårsaget skade.

Læs også: Hunden venter tålmodigt på posten hver dag - postbuddet improviserer, når der ingen breve er

- Ligesom med tandpastaen kan du ikke tage dine ord tilbage, når de først er ude. Brug dine ord forsigtigt, Breonna. Når andre misbruger deres ord, skal du stå vagt om dem. Træf valget hver morgen, at det er livgivende ord, der kommer ud af din mund. Beslut i aften, at du vil være en livgiver i skolen. Vær kendt for din mildhed og medfølelse. Brug dit liv til at give liv til en verden, der desperat behøver det. Du vil aldrig nogensinde fortryde at vælge venlighed.

Budskabet vækker i den grad genklang på Facebook.

- Hvilken god lektie ikke kun for skolebørn, men for os alle sammen, lyder en kommentar.

- Det var smukt! Hvilken fantastisk illustration af medfølelse og venlighed, mener en anden.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip