Mor troede Oscar havde skoldkopper: Det viste sig at være langt værre

Foto: Privat

Alle børn bliver syge en gang imellem, der er der ikke noget særligt i. Men når sygdommen er en anden end hvad man troede, og er langt værre, så er historien en anden.

Det var realiteten for den 26-årige Stephanie Webster fra Leek i England, da hun opdagede, at hendes søn Oscar en dag var dækket af et rødt udslæt over hele kroppen.

Oscar kun 10 måneder gammel, da de op opdagede udslættene, og da de kun blev værre, valgte familien at søge læge.

“Først forstod vi ikke, hvad der var galt med Oscar, men en sygeplejerske på dem ham og indså, at det kunne være noget alvorligt,” fortæller Stephanie.

Læs også

Liberal Alliance omgår loven: Benytter snedigt trick forud for valget

Først troede familien, at lille Oscar havde skoldkopper, men da udslættet blev værre, kunne lægerne til sidst stille den forfærdelig diagnose: Langerhans celle histiocytose.

Langerhans celle histiocytose er en relativt ukendt kræftlignende sygdom, der angriber kroppens immunsystem. Selvom sygdommen er relativt ukendt, er den ikke særlig sjælden. Det menes, at et ud af 100.000 børn er ramt af sygdommen. Det er flere tilfælde end tilfælde af børn der bliver ramt af akut leukæmi.

Behandling med kemoterapi blev straks sat i gang, men de røde prikker forsvandt ikke. Heldigvis er overlevelses raten høj, men det bekymrede lægerne, at de ikke vidste, hvordan sygdommen udvikler sig på længere sigt.

Sygdommen kan ikke helbredes 100%, og mange børn får tilbagefald.

Oscars røde prikker har også givet en række andre problemer i hverdagen. Folk stirrer på ham, og mange er bange for at komme i fysisk kontakt med ham. De tror, han er smitsom.

Desuden er udslættet ikke kun på hans hud, men også i hans øjne og inde i munden. Prikkerne har medført, at hans syn er nedsat, det skriver Sosialnytt.

En af de ting, der bekymrer den lille familie mest, er at man ved så lidt om sygdommen.

Foto: Privat

Oscar er nu tre år gammel, og har trods sin unge alder allerede gennemgået seks knoglemarvsprøver, to hudbiopsier, blodcelletransfusioner og en lang række blodprøver og andre tests.

Oscar har ikke så mange venner, fordi deres forældre tror at Oscar smitter og ikke vil lade deres børn lege med ham. Oscar er selv ligeglad med hans røde prikker, og det påvirker ham ikke, han er en glad og udadvendt dreng, fortæller hans mor.

Læs også

Fra 1. januar sker det: Ændrer dit tilskud

 

 

Dagens Gossip