Mors alvorsord går viralt: Denne tube tandpasta kommer du til at huske resten af dit liv

Foto: Privat

En mors alvorsord til sin datter er gået viralt.

Skolestart betyder et nyt kapitel i livet for mange børn. De starter i børnehaveklasse, i indskolingen, på deres sidste år i folkeskolen, deres første år på handelsskolen eller gymnasiet og så fremdeles.

De lærer nye færdigheder og nye mennesker at kende. Især mødet med andre er vigtigt at tage hånd om som forældre, for det er ikke nødvendigvis noget, man lærer i klasseværelset eller har på skoleskemaet, mener moderen Amy Beth Gardner, der derfor besluttede at give sin datter en vigtig lektion i weekenden, inden hun havde sin første dag i skole.

Lektionen lagde hun på Facebook mand hvor det sidenhen er liket over 479.000 gange og delt mere end 569.000 gange. Amy Beth Gardner forklarer her:

"Lige inden sengetid gav jeg min datter en sidste, skolerelateret opgave (udover at pakke skoletasken, lægge tøj frem osv. red.). Den er langt mere vigtig end de andre opgaver: Jeg gav hende en tube tandpasta," forklarer moderen.

Foto: Privat

Tubens indhold bad hun datteren, Breonna, om at tømme ud på en tallerken. Hun bad derefter datteren om at få al tandpastaen tilbage i tuben.

Datteren begyndte at udbryde ting som “jeg kan ikke” og “det bliver jo aldrig det samme som før”, forklarer moderen, der undlod at svare, men i stedet ventede tålmodigt på at komme med sin egentlige pointe:

"Du kommer til at huske denne tube tandpasta resten af dit liv. Dine ord kan betyde liv og død. Når du starter i mellemskolen i morgen, vil du indse, hvor meget magt dine ord har. Du får muligheden for at bruge dine ord til at såre, nedgøre, bagtale andre. Du får også muligheden for at bruge dine ord til at støtte, inspirere og elske andre med."

"Du kommer til at træffe det forkerte valg nogle gange; jeg kan selv komme i tanke om tre gange denne uge, hvor jeg har brugt mine ord ubetænktsomt og forvoldt skade med dem. Præcist som med indholdet til denne tandpasta, så kan du aldrig tage ord tilbage, når de først har forladt dine læber. Brug dine ord med omtanke, Breonna," skriver moderen om sin snak med datteren.

Hun slutter af med at opfordre datteren kraftigt til at aktivt vælge at være venlig og omsorgsfuld og at bruge sine ord med omtanke på sin vej videre i omgangen med andre mennesker. Det er et valg, hun og andre kan træffe, og derfor bør de gøre det, mener Amy Beth Gardner.

Læs også

Mor vågner op på hospital uden baby: Raser hun over, hvor hun fandt sin datter

 

 

Dagens Gossip