Naboer forstår ikke lydene fra hullet i jorden - 10 dage senere tror de ikke deres egne øjne

Kristine Bugbee

382 uger siden

|

12/03/2017
Viralt
Naboer hørte mystiske lyde fra brønden.
Naboer hørte mystiske lyde fra brønden.
Da naboer hørte besynderlige lyde fra en 70 meter dyb brønd, anede de ikke, hvad der gemte sig dernede. Først 10 dage senere lykkedes det for brandmænd at gennemføre en succesfuld redningsaktion. Se videoen nederst i artiklen.

Dagens topnyheder

Borgere i Beykoz-distriktet i Istanbul var ikke klar over, hvad der var galt, da de hørte desperate lyde fra en dyb brønd i deres lokalområde. 

Først da brandmænd stak et kamera ned i det 70 meter dybe hul, blev årsagen til lydene afsløret. Det skriver Metro.

Det viste sig, at en blot fire måneder gammel hundehvalp var faldet ned i brønden, og brandmændene gik straks i gang med at udtænke en redningsplan. De allierede sig med en flok kulminere og studerende, og pludselig var hele lokalsamfundet optaget af at redde den lille vovse, som siden er blevet døbt Kuyu, hvilket er det tyrkiske ord for brønd.

Brandmænd, minefolk og de studerende byggede sammen en slags robot-arm, som kunne trække den stakkels hvalp i sikkerhed. Alle, der deltog i redningsaktionen, måtte arbejde i døgndrift for at befri den uheldige hvalp, og i mellemtiden sørgede de for at fire vand og mad ned i hullet. 

10 dage efter at have hørt de første lyde fra brønden, lykkedes det endelig med den til lejligheden specialbyggede robot at redde lille Kuyu. Da hvalpen endelig kom op til overfladen, brød alle ud i vild jubel.

Den imponerende og hjertevarme redningsaktion fandt sted i sidste måned, og billederne er siden gået verden rundt

Kuyu blev efter et dyrlægebesøg adopteret af brandstationen.

Se redningsaktionen herunder.