Ny kæledyrs-dille vækker stor forargelse: Dyr skal matche deres ejer

Foto: Cristi Cupcake/Instagram

En ny modetrend blandt kæledyrsejere har skabt vrede og bekymring på nettet.

Tøj til dyr er efterhånden ikke noget særsyn.

Af samme grund ser man også flere og flere hunde- og katteejere, der er begyndt at iklæde deres firbenede kæledyr små trøjer, butterflys eller sko.

Men hvor går grænsen for, hvor meget man kan og bør ’pynte’ sit kæledyr?

Det har en række Twitter-brugere måske fået en fornemmelse af, efter de er kommet i modvind for at været sprunget med på en ny kæledyrs-trend. Det skriver Metro.

På det sociale medie har flere katte- og hundeejere nemlig hygget sig med at give deres kæledyr farvestålene klør – ofte så det matcher ejerens egen neglelak.

Billeder af de umage par har ejerne efterfølgende delt på nettet, hvor de stolt fremviser deres dyr med farvede poter.

De farvestrålende klør har i længere tid været en trend til katte og kommer ofte i form af ’claw caps’ – små kunstige negle, som man kan klistre på sin kats klør for at forhindre den i at kradse for meget i sofaen eller gulvtæppet.

Nu er turen dog også nået til hunde, der ligesom katte bliver udstyret med klør i alle regnbuens farver.

Læs også

Emma bad salonen om en ‘rund’ manicure - resultatet får alle til at måbe

Den skøre trend har dog hurtigt medført vrede miner hos mange dyreelskere, der finder det både forkert og sygeligt at pynte sit kæledyr på den måde.

Derudover bliver der flere steder rejst stor bekymring for, hvorvidt flere af de pyntede dyr er blevet udstyret med giftig neglelak.

Også hos dyreværnsorganisationen RSPCA er man heller ikke begejstrede for den nye dille, og beder derfor dyreejere om at lade deres dyrs klør være.

- Det er fantastisk, at folk vil bruge kvalitetstid sammen med deres kæledyr, men det er vigtigt for ejerne at forstå, at nogle forsøg på at ’pynte’ (sit dyr, red.) kan være både forvirrende og skræmmende for en kat eller en hund, forklarer en RSPCA-talsmand og uddyber.

- Mens vi mennesker ofte nyder at male vores negle og bære smykker, så forstår dyr ikke, hvad der sker med dem og hvorfor, ligesom de kan blive bange, lyder det fra talsmanden.

Læs også: Hvad er bedst - hund eller kat? Forskere har nu besvaret det evige spørgsmål

 

Dagens Gossip