Olufs smarte trick mod hveps går Danmark rundt: Bliver delt igen og igen

Foto: Shutterstock

Et god råd til at undgå hveps spreder sig i øjeblikket på Facebook. Det kræver blot, at du skaffer en brun papirspose.

Det er dejligt med sommer, men de ekstraordinært høje varmegrader, som vi oplever i år, fører desværre også uønskede ting med sig.

En af disse er hveps.

Adskillige danskere har allerede oplevet, hvordan de gul og sort-stribede insekter i år har meldt deres ankomst tidligere en sædvanligt.

Læs også

Unge piger tog svinedyr taxatur fra København til Aarhus: Da de nåede frem, måtte chaufføren tage benene på nakken

Hvepse plejer først rigtig at dukke op i sensommeren - særligt i slutningen af august og i september - men denne sommers tårnhøje temperaturer har fået hvepsene til at klække hurtigere, end de plejer.

Det betyder ikke blot, at mange danskere allerede nu døjer med de stikkende hidsigproppe, men også at vi kun kan forvente endnu flere, når sommeren begynder at gå på hæld.

Der findes rigtig mange mere eller mindre vellykkede råd til, hvordan man slipper af med hveps, men nu er et nyt og - eftersignede - effektivt trick dukket op på Facebook.

Læs også

Derfor skal du ikke falde i søvn med en ventilator i soveværelset

Fidusen blev søndag delt af 66-årige Oluf Jørgensen fra Lyngby, som har fundet et smart trick til at holde de ubudne gæster væk fra vores middagsborde og kølige læskedrikke. Alt det kræver er blot en brun papirspose.

- Man tror ikke, det passer, men det gør det. Vi har været plaget meget af hvepse, men vi så et tip med en brun papirpose på terrassen. Og det hjælper - der har ikke været en eneste, mens vi spiste frokost. Hvepsene tror, det er et andet bo, og flyver videre,’ skriver Oluf Jørgensen i teksten til sit opslag.

Og tilsyneladende virker Olufs gode råd. I hvert fald er opslaget gået landet rundt og er blevet delt af mere end 16.000 personer.

Selv er Oluf Jørgensen blevet helt paf over den massive omtalte, som hans opslag har fået. Tricket er blandt andet blevet nævnt i radioen, og nu får den 66-årige hvepse-bekæmper tilmed henvendelser fra fremmede, han slet ikke kender.

- Det er helt sindssygt. Det er fantastisk, at de deler det, men hold da op. Det har resulteret i over 100 venneanmodninger fra folk, jeg ikke kender, og folk går også ind og kommenterer alle mulige af vores gamle feriebilleder, fortæller Oluf Jørgensen til Ekstra Bladet og tilføjer grinende:

- Men det er sjovt nok. Og mine børnebørn synes jeg er en helt.

 

Dagens Gossip