Pernille fik ubehageligt opkald fra sin 10-årige datter: Nu deler tusinder af danskere hendes brev til DSB-kontrolløren

Sol Stoffregen

402 uger siden

|

29/10/2016
Den københavnske mor glemmer ikke den episode foreløbig.

Dagens topnyheder

I onsdags skete det, mange forældre frygter, for Pernille Rahbeck. Hendes 10-årige datter Astrid, der selv tager toget i skole, ringede fra kupeen og var ked af det. 

Den københavnske mor kunne desværre ikke hjælpe sin datter, der til sin store panik havde glemt noget vigtigt.

"10-årige Astrid sad i S-toget og med tynd stemme fortalte hun mig, at hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre, for hun havde glemt sit (gratis) togkort hjemme”, skriver Pernille Rahbeck på Facebook i et personligt og ærligt brev til den kvindelige DSB-medarbejder, der stødte på hendes datter. 

En kvindelig DSB-kontrollør kom forbi den ulykkelige Astrid og spurgte efter billet. 

"Heldigvis var DU kontrollør. Hvis du havde "skældt" Astrid ud, så havde det svaret til at sparke en åben dør ind. Hun var i forvejen rigtig ked af det, utryg og følte, at hun gjorde noget meget alvorligt og ulovligt. Når man er 10 år og ny i trafikken, så er DSB-kontrollører det samme som politibetjente”, forklarer Pernille Rahbeck i opslaget. 

Pernille Rahbeck er dybt taknemmelig over den måde, DSB-kontrolløren tacklede situationen og sender hende den største tak på Facebook.

"Så tak for, at du kunne læse Astrid. Ikke true med bøde. Ikke løfte pegefingeren, ikke formane. Du har læst hende. Forklaret hende stille og roligt, hvordan hun skulle komme videre”, lyder det fra Pernille Rahbeck.

Siden i onsdags er Pernilles opslag gået nettet rundt. Over 2000 gange er opslaget blevet delt, mens 5500 har kastet et like.

Derfor lykkedes det allerede i torsdags at finde frem til Pernille og Astrids DSB-heltinde, der anonymt har svaret på takkebrevet. 

"Hej Pernille. Jeg er den togrevisor, som din datter mødte i går. Jeg skriver her, da jeg ikke er interesseret i at få mit navn ud, da der desværre er en del, der synes togrevisorer er det værste, der findes. Jeg vil gerne sige 1000 tak for dit opslag og ros. Som du selv skriver, får vi mange hug, så det varmer utroligt meget, at du har givet dig tid til at skrive. Jeg har nu bare passet mit arbejde og håber og tror, på alle mine kollegaer ville have reageret på samme måde som jeg. Det, som jeg er mest glad for, er, at jeg ikke fik skræmt din datter, da vi skal passe godt på vores små passagerer. Vil du ikke sige til din datter, at jeg synes, hun er super sej, at hun selv kan klare togturen, og hvis hun får brug for hjælp, kan hun altid tage fat i en af os, så skal vi nok hjælpe.....Mange hilsner fra togrevisoren"