Rebecca kan huske hver eneste dag i sit liv

Ane Sørensen

376 uger siden

|

24/04/2017
Viralt
Rebecca Shamrock Foto: Privat
Rebecca Shamrock Foto: Privat
Australske Rebecca Sharrock lider af en tilstand, der betyder, at hun kan huske hver detalje fra sit liv.

Dagens topnyheder

Rebecca Sharrock fra den australske by Brisbane lider af en tilstand, der er så sjælden, at der kun er kendskab til omkring 80 mennesker i verden, som har den samme diagnose.

Det drejer sig om en Highly Superior Autobiographical Memory - en ekstrem selvbiografisk hukommelse.

Det skriver Daily Mail.

Det betyder, at Rebecca Sharrock angiveligt kan huske hver eneste detalje fra sit 27-årige liv, siden hun var bare var en lille nyfødt pige på bare 12 dage:

- Det gør mig ude af stand til at glemme en hvilken som helst dag i mit liv, og jeg genoplever konstant min fortid i klare detaljer, forklarer Rebecca Sharrock, som har skrevet et blogindlæg om sin utrolige hukommelse.

Her fortæller hun blandt andet om sine allertidligste minder - da hendes forældre satte hende ind på passagersædet i en bil, før de tog et billede af hende.

Foto: Privat

- Mine forældre bar mig til bilens passagersæde (min fars idé), og placerede mig for at tage et billede. Som et nyfødt barn, var jeg nysgerrig efter at se, hvad sædets betræk og bilens rat var for noget, skriver Rebecca Sharrock og tilføjer:

- Men i den alder, havde jeg endnu ikke udviklet evnen til at ville op og undersøge, hvad sådan nogle mærkelige genstande mon kunne være. 

Rebecca Sharrock mindes også fejringen af sin første fødselsdag, hvor hun begyndte at græde, da hendes mor klædte hende i en krasende satinkjole på.

Foto: Privat

- Selvom jeg fik at vide, at det her var min særlige dag, og mange mennesker kom for at se mig, forstod jeg det ikke. Men på et tidspunkt stoppede jeg med at græde, husker Rebecca Sharrock:

- Den dag gav mine forældre mig en Minnie Mouse-bamse, hvis ansigt gjorde mig rædselsslagen, selvom jeg ikke kunne sætte ord på det. Alt, jeg kunne gøre var at græde og skubbe den væk, hver gang jeg så den.

Rebecca Shamrock deltager i øjeblikket i to undersøgelser af hukommelsen i et forsøg på at finde svar på, hvordan menneskets sind virker. 

Ifølge den unge kvinde er formålet med undersøgelserne at finde ud af, hvordan hukommelsen virker og forhåbentlig finde ud af, hvordan man kan hjælpe mennesker med Alzheimers.

Du kan læse hele Rebecca Sharrocks blogindlæg lige her.

Amerikanske Joe Daley dokumenterer sin mors demenssygdom med små videoer, som han deler på internettet. I et hjerteskærende klip viser han, hvordan hun ikke længere kan huske ham.