Rema 1000 giver nu bøder til kunder, som prøvesmager bland selv-slikket

Foto: Ritzau/Lasse Kofod

Hos Rema 1000 har man tager utraditionelle metoder i brug for at forhindre, at kunderne går og småspiser af butikkædens bland-selv-slik.

Igennem de senere år har bland-selv-slik-bølgen virkelig fået tag i danskerne, der ikke kan få nok af det imponerende sukkerudvalg, som både slikbutikker, tankstationer og supermarkeder i dag kan tilbyde.

Noget tyder dog på, at mange er lidt for begejstrede for det mangfoldige slikudvalg, når de står foran de farvestrålende plastikmontrer.

Det gælder ikke kun i Danmark, men også i vores broderland Norge, hvor supermarkedskæden Rema 1000 står overfor et frustrerende problem. Det skriver Dinside.no.

Flere og flere kunder vælger nemlig lige at smage på slikket, før de køber det.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

De mange smagsprøver er dog ikke tilladt og kategoriserer i princippet til butikstyveri. Alligevel er mange kunder ligeglade, da de tænker, at der jo blot er tale om et par vingummier eller en lille håndfuld chokolade, som butikken sagtens kan undvære.

Ikke desto mindre oplever Rema 1000 et omfattende svind i forbindelse med de mange smagsprøver, og derfor har flere Rema-butikker i Oslo nu taget konsekvensen.

- Smagsprøver er ikke tilladt. Ved overtrædelse pålægges kunden 20 kroner.

 

Sådan står der nu skrevet på adskillige klistermærker, der er påsat slikmontrerne i mange af Rema 1000s Oslobutikker, og som varlser, at der er en bøde på vej til de uopdragne kunder med lidt for lange slik-fingre.

Selvom tiltaget kan virke drastisk, så understreger kommunikationsdirektør i Rema 1000 Norge, Mette Fossum, er det er blevet en nødvendighed.

Læs også

20-årig tager selfies med fremmede mænd på gaden - men de har alle én ting til fælles

- Da mange af vores butikker har haft store problemer med tyveri og svind, bad vi et vagtselskab til råds. Et af tiltagende, som de anbefaldede, var et slik-klistermærke, og vi har oplevet, at det har haft stor præventiv effekt på antallet af tyverier i vores butikker, forklarer Mette Fossum til Dinside.no.

Det er vagtselskabet Vectrocon, der har foreslået Rema 1000 at benytte klistermærkerne, og hos selskabet fortæller man, at lignede slik-klistermærker har været fremme i flere år.

- Folk prøvesmager og tager for sig. De smager ikke bare, før de køber, men de tager også en håndfuld, som de spiser, mens de går rundt i butikken, fortæller Kent Korsell, der er daglig leder hos Vectrocon, Kent Korsell, til Dinside.

Hos Rema 1000 i Danmark har man dog ikke planer om at indføre et lignende tiltage i de danske Rema-butikker.

- Det er ikke noget, vi gør i Danmark. Og der er heller ingen udfordringer omkring bland-selv-slik, der gør, at vi planlægger noget lignende, fortæller Anders Rene Jensen, Indkøbsdirektør i REMA 1000, til Dagens.dk.

Læs også: I denne alder møder du dit livs kærlighed ifølge dit stjernetegn

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip