Rikke bestilte en kage til kollegaerne - da de åbnede æsken blev de dybt forbløffede

Foto: Rikke Østergaard Guldager

Det skulle blot have været en lille bid kage til kollegaerne i kunstklubben på jobbet. Men da Rikke Guldager Østergaard lagde øjne på bagerens værk, blev hun dybt imponeret.

I ny og næ er det helt på sin plads at forsøde arbejdsdagen med lidt lækre sager, og på mange arbejdspladser er det lig med en god kage i kaffepausen.

Det var netop det, som Rikke Guldager Østergaard ville gøre for sine kollegaer i går, torsdag, og derfor havde hun bestilt en kage hos bageren i den lokale Meny. 

- Altså jeg skulle sådan set bare bestille en kage til mine kollegaer, fordi vi har sådan en kunstklub på arbejdet. Der kunne vi godt tænke os at hverve nogle flere medlemmer, og så ville vi gerne give et stykke kage for at få flere med ind i klubben, siger hun til Dagens.dk. 

I tirsdags kørte hun derfor ned i sin lokale Meny i Rønde tæt på Ebeltoft i det østlige Jylland og sagde til bageren, at hun gerne vil bede om en 'kunstnerisk' kage. 

Læs også

Ung mand kørte galt på motorcykel med 160 i timen - gemte en overraskelse i sokken

- Jeg tænkte, at hun bare skulle lave en helt almindelig kage. Ikke noget helt vildt og flot, men måske en kage, som jeg selv kunne dekorere eller med et lidt sjovt motiv på.

- Så jeg spurgte om de kunne lave noget, der mindede om sådan noget børnekunst med et hus, en flagstang og måske en måge, siger Rikke til Dagens.dk. 

Rikke Guldager Østergaard gjorde klart, at hun ikke forventede at få Edward Munchs ‘Skriget’ i kageform. 

Men det var åbenbart en joke, som bageren ikke kunne slippe igen, og hun tog udfordringen op. Da Rikke Guldager Østergaard hentede den færdige kreation i Meny torsdag morgen spærrede hun øjnene op af begejstring.  

Kunstnerisk kage fra bageren i Meny. Foto: Rikke Østergaard Guldager

For i kassen lå der en smuk og sirligt dekoreret kage, der var udfærdiget som Edward Munchs ‘Skriget’, hvilket nærmest tog vejret fra Rikke Guldager Østergaard. En kage så flot, at selv Mette Blomsterberg ville blive forbavset.

- Da jeg bestilte kagen, havde jeg jo netop sagt, at jeg ikke forventede, at bageren ville dekorere ‘Skriget’ på kagen, så jeg blev noget overrasket, siger hun.

Læs også

Kollegaerne på jobbet blev også ovenud imponerede over det kunstneriske bagværk.

- Der gik lang tid, før der blev taget af den. Men så smagte den også fantastisk’, påpeger Rikke Guldager Østergaard.

På Facebook er den flotte kage gået viralt, og har siden i går fået næsten 5.000 likes.

Se selv kagen her - og sammenlign med det originale maleri af Edward Munch her.

Isabella bestilte kagekone i Føtex - blev forbavset over resultatet

 

Dagens Gossip