Skolelærer ville give sin 1. klasse en lærestreg om billeder på internettet - Så tog det pludselig fart

Foto: Privat

På få dage blev billedet blevet delt næsten 30.000 gange i hele verden - Du kan være med til at sprede budskabet.

Samme Roo er lærer for en 1. klasse. Hun ville give dem en lektion i, hvor hurtigt billeder kan blive spredt på nettet og nå ud i alle verdens afkroge.

Læs også

Mette Frederiksen afslører familieforøgelse

Hun tog derfor et screenshot af et billede fra Snapchat, og lagde det på Facebook, hvor hun bedte folk om at sprede billedet og skrive, hvor i verden de var, da de så billedet.

Herefter tog det fart.

Hun delte billedet d. 26. januar, og allerede få dage efter var det blevet spredt til hele verden og næsten 30.000 gange.

Foto: Privat

"Vi havde "Sikkerhed på Internettet-uge" og jeg var nysgerrig efter, hvordan unge brugte nettet. Vi havde en episode, hvor elever var blevet uvenner, fordi den ene havde lavet et screenshot af en Snapchat.," fortæller Sammy Roo, der fortsætter:

"Jeg fik derfor den her idé med billedet og sendte det til et par venner, jeg har i udlandet. Jeg havde aldrig regnet med, at det ville udvikle sig så meget," fortæller Sammy Roo til Buzzfeed.

Hun har også oplevet, at folk har manipuleret med billedet, ændret i teksten, så det indeholder bandeord. Nogle har også ændret i teksten, så der står, at hun er pædofil. Det har hun dog valgt at ignorere på trods af alvorlighederne i det.

Foto: Privat

Eksperimentet understreger atter engang vigtigheden i, at man altid tænker over, hvad det er man lægger på nettet. Et billeder der kan virke uskyldigt, kan nemlig lynhurtigt blive spredt i øst og vest, og derfra er det næsten umuligt at få det fjernet igen.

Det er en vigtig lærestreg derude.

Læs også

Mand bruger over 900.000 kroner på at ligne Kim Kardashian

 

 

Dagens Gossip