Skrækslagen tyr får sat ild til sine horn - løber ind i pæl og dør

Nils Würtzenfeld

365 uger siden

|

26/07/2017
Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En kontroversiel video fra Spanien har skabt vrede og forargelse verden over. Advarsel: Voldsomme billeder i videoen!

Dagens topnyheder

Debatten om afskaffelse af tyrefægtning har floreret i Spanien i adskillige år, og flere steder - blandt andet i Barcelona - har man allerede forbudt den voldsomme ’sport’.

Andre steder i Spanien anses tyrefægtning dog stadig ikke for at være dyreplageri, og i byen Foios nær Valencia i det østlige Spanien, afholdes årligt flere festligheder, hvor tyre må lide en tragisk skæbne.

For nylig har en video af den lokale og kontroversielle tradition ’Burning bull Festival’ i Foios dog i den grad sat sind i kog verden over. Det skriver britiske Metro.

På videoen ser man, hvordan en fuldvoksen tyr står bundet til en pæl, mens lokale mænd binder brændende fakler til den skræmte tyrs horn.

Herefter lader arrangørerne den panikslagne tyr løbe rundt – stadig bundet til pælen – mens publikum jubler.

Den skrækkelige videoen ender dog brat, da den forvirrede og bange tyr løber direkte med hovedet ind i pælen, hvorefter den falder død om.

Det forlyder fra lokale medier, at tyren døde øjeblikkeligt.

Den barbariske og voldsomme tradition har atter engang fået dyreværnsorganisationer til at kræve et opgør med den drabelige tradition.

En organisation har blandt andet udtalt at; ’tortur af dyr ikke er sjovt, men barbarisk.

Tilhængere af de tilbagevendende tyre-arrangementer i Spanien, bliver dog ved med at hævde, at tyrene ikke lider undervejs.

Du kan se den voldsomme video herunder, men vi skal advare mod stærke billeder: