Sofia ved aldrig, hvornår næste anfald rammer: ‘Det fylder mig med angst’

Emil Ryttergaard

386 uger siden

|

15/02/2017
Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
I 10 år har Sofia Kristiansson levet med epilepsi og utallige anfald. Den kommende mor ved aldrig, hvornår hun bliver ramt af et nyt anfald.

Dagens topnyheder

For 10 år siden fik svenske Sofia Kristiansson konstateret epilepsi, som har medført utallige anfald, hvor den 29-årige kvinde mister kontrollen over sin egen krop. 

I anledning af mærkedagen for epilepsi har hun delt et billede af hendes egen oplevelser med sygdommen.

I august 2016 var hun på vej hjem, da hun blev ramt af et anfald på cyklen, hvilket medførte store skader på hendes ansigt, skriver Expressen.  

- Havde jeg ikke haft hjelm på, så havde det ikke kun været en næse der var brækket tre steder, skader på øjet og en let hjernerystelse. Lægerne sagde, at jeg havde været i en helt anden tilstand, siger Sofia Kristiansson. 

Hun har først lagt billedet op nu for at skabe større opmærksomhed på sygdommen, som rammer folk der lider af epilepsi vidt forskelligt. 

- Min krop advarede mig ikke om et angreb. Nogle får det, men jeg får ingen fornemmelser. Jeg faldt hovedkulds ned i  kramper, og så vågner jeg forvirret og ved ikke, hvem jeg er, eller hvor jeg er, og så bliver jeg angst, skriver den 29-årige kvinde. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Det er særligt usikkerheden om det næste anfald, der bekymrer Sofia Kristiansson, der nu venter sig sit første barn sammen med sin kæreste. 

Med anfald 3-4 gange om året frygter hun og hendes familie, at der ville ske noget med hendes barn, hvis hun pludselig falder.

- Jeg er bekymret for at falde og såre barnet, men også hvad der vil ske i fremtiden, når jeg skal bære hende, eller hvad der vil ske med hende, hvis jeg bliver bevidstløs?

Efter hun har delt sine oplevelser og de skræmmende billeder har Sofia Kristiansson fået enormt mange positive reaktioner fra folk på Facebook, der ikke kendte til sygdommen og den svære usikkerhed, der er forbundet med lidelsen. 

Det gør indtryk på den kommende mor.  

- De fleste har en idé om, hvordan et anfald ser ud, men nu har et glimt af, hvordan det føles at leve med denne usikkerhed og angst, som man sjældent taler om, siger Sofia Kristiansson. 

Læs hele historien om Sofia Kristianssons sygdom her: 

Mariah skjulte også sin lidelse for alle andre i syv år. Men nu står hun frem og viser sit sande ansigt under sin make-up.