Svane bliver siddende mens de andre flyver væk - så indser forbipasserende hvorfor

Skrevet af Nicolai Steinicke

22/01/2024
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Da en opmærksom godhjertet person i denne uge gik forbi de iskolde bredder af Lake Cornelia i Iowa, spottede vedkommende en skikkelse i det fjerne.

Mest læste i dag

Der, næsten perfekt camoufleret mod baggrunden af søens frosne overflade, var et dyr i nød. Ved nærmere eftersyn viste det sig, at dyret var en svane, som tilsyneladende var ude af stand til at bevæge sig fra den isnende sø.

Først lang tid efter blev et team fra Wright County Conservation Board kaldt til stedet for at hjælpe. Mens de risikerede deres egen sikkerhed, bevægede redningsholdet sig forsigtigt ud over den tynde is for at nå frem til svanen. Og det var der, de opdagede kilden til hendes dilemma. Hendes fjer var blevet frosset fast til søens overflade, som blot få dage før en nylig kuldefront havde været åbent vand.

Efter en del forsøg, fik de endelig svanen fri fra isen.

Herefter blev hun taget indendørs for at blive varmet op, få mad og genvinde sin styrke. Ifølge Wright County Conservation Board migrerer svaner som hende typisk til varmere klimaer, når vinteren ankommer — men de vil nogle gange blive, hvis der stadig er åbent vand, som det havde været dage tidligere. Desværre, på grund af det pludselige vejrskifte, havde svanen misset sit ‘vindue’. Men heldigvis var hun ikke løbet tør for muligheder.

Dagen efter blev svanen transporteret til det nærliggende Willows Waterfowl Sanctuary — et sikkert tilflugtssted for fugle som hende til at tilbringe de koldeste måneder. En talsperson for reservatet bekræftede over for The Dodo, at svanen har det OK, og sagde, at hun har tilpasset sig fint sammen med reservatets andre beboere. Når tiden er inde, håber man, at svanen vil vende tilbage til naturen af egen fri vilje — og forhåbentlig huske at komme tidligere afsted på migrationen forud for næste års store kulde.

Foto: Facebook