Tænker du og din veninde også skræmmende ens? Her er den overraskende forklaring

Forskere har fået frem til, hvorfor bedste venner ofte tænker helt ens.

Du kender det sikkert. Der bliver fortalt en historie eller en joke, og mens du og dine bedste venner er flade af grin, så morer udefrakommende sig ikke nær ligeså meget.

Vi oplever ofte, at vi har en helt særlig synergi med vores bedste venner. Man har den samme skøre humor, lægger mærke til de samme ting og tænker i høj grad i samme baner.

Netop denne kendsgerning har Carolyn Parkinson, der er hjerneforsker på University of California, samt en håndfuld andre forskere fra Dartmouth College valgt at se nærmere på. Det skriver Independent.

Læs også

Mændene har talt: Her er de 5 mest sexede job kvinder kan have

Forskerne ønskede undersøge, hvorvidt lighedspunkter og fællestræk mellem gode venner skyldes andet end demografiske og udefrakommende påvirkninger, og derfor valgte man at måle hjernefrekvensen hos en række forsøgspersoner.

Og resultatet af forskingen har vist sig at være opsigtsvækkende. Carolyn Parkinson og de andre forskere fandt nemlig frem til, at venner rent kognitivt deler samme hjernebølger.

Som en del af forskningen satte man 279 frivillige forsøgspersoner til at se en række videoklip. Forinden havde man fået personerne til at oplyse, hvem der var nære venner, og ud fra testresultaterne viste en størstedel af forsøgspersonerne at tænke ligesom deres venner.

Læs også

Ny forskning: Folk, der går sent i seng, dør tidligere

I forsøget benyttede man magnetisk resonansbilleddannelse til at scanne deltagernes hjerne, mens de så på videoklippene for at afgøre, om deres neurale reaktioner lignede deres venner.

Herefter blev en lille kontrolgruppe på 42 personer udvalgt til at se nye filmklip - blandt andet fra en astronauts syn ned på jorden, en hjemmelavet bryllupsvideo, en dokumentar omhandlende en dovendyrsunge samt klip fra undeholdningsprogrammet Saturday Night Live.

Udfra videre undersøgelser blev forskerne bekræftet i, at de personer, der havde oplyst, at de var venner, også havde det samme tankemønster.

Læs også

Kat gik 20 kilometer for at komme hjem igen - familien kørte den direkte til aflivning

- Vores resultat har vist, at venner muligvis er ens i måden, hvorpå de opfanger og bearbejder verden omkring dem, lyder det fra Carolyn Parkinson, der videre forklarer, at den tilsvarende tankegang muligvis er det, der gør, at vi fungerer bedre med de mennesker, der i sidste ende bliver vores bedste venner.

- Den fælles måde at bearbejde på får muligvis personer til at klikke nemmere og opnå den slags ubesværet social interaktion, der kan føles så givende, lyder det.

Dermed kan det vise sig, at dine bedste venner og veninder i virkeligheden har opnået den status, fordi jeres hjerner på et ubevidst plan arbejder helt på samme måde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip