Ulykkelig Linse er rasende på minister: Aflever den stakkels hund tilbage!

Emil Ryttergaard

370 uger siden

|

12/06/2017
Viralt
Linse Kessler er vred. Foto: Polfoto/Linda Johansen
Linse Kessler er vred. Foto: Polfoto/Linda Johansen
Italienske Giuseppe Pernas hund skal aflives af de danske myndigheder, fordi dens race er ulovlig her i landet. Men det har fået en rasende Linse Kessler til at komme med en opsang til ministeren.

Dagens topnyheder

- Fødevareminister Esben Lunde Larsen: Gør det eneste rigtige. Aflever dog den stakkels hund tilbage til ejer. Kæft hvor blir jeg ulykkelig, rasende og flov over Danmark.  

Sådan lyder det seneste opslag fra Linse Kessler på Facebook, der nu vil have miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at sikre, at en hund, som er blevet fjernet fra sin ejer, kan komme hjem. 

Italienske Giuseppe Perna er kommet fra Italien til Danmark for at arbejde, og da han skal bo i Danmark i længere tid, tog han sin to år gamle hund med. 

Ifølge Foreningen Fair Dog, så er den unge italiener EU-statsborger og havde alle tilladelser i orden til at tage sin dogo argentino, også kendt som argentinsk mastiff, med ind i Danmark. 

Der var der dog ingen, der havde fortalt den italienske mand, at racen er ulovlig i Danmark, og derfor måtte Københavns Politi beslaglægge hunden, da hund og ejer landet i Københavns Lufthavn 30. marts i år. 

Giuseppe Perna har siden spurgt myndighederne om tilladelse til at fragte hunden tilbage til Italien og har bedt om hjælp på den italienske ambassade, men uden held. Hunden skal aflives. 

Derfor er Linse Kessler nu gået ind i sagen og har forsøgt at råbe ministeren op, men indtil videre uden held. 

Det er racen dogo argentino, der er forbudt i Danmark, sammen med 12 andre hunderacer. Foto: Shutterstock

Hundeloven trådte i kraft 1. juli 2014 og forbyder 13 forskellige hundracer eller krydsninger i Danmark. Du kan læse mere om loven lige her.

Se hele Linse Kesslers harmdirrende opslag herunder.