Ung kvinde fik ødelagt sin hænder efter populær ferie-dille: Nu advarer hun andre

Foto: Sophie Akis

En 22-årig kvinde stod tilbage med store og smertefulde blærer på hænderne efter en ferie i Marokko.

I april var britiske Sophie Akis på ferie i Marokko sammen med sin familie.

Her nød den 22-årige kvinde livet, og da ferien stod overfor sin afslutning, besluttede hun at få sig et midlertidigt minde fra sin ferie i form af en lokal henna-tatovering. Det skriver britiske Metro.

De populære ’ferie-tatoveringer’ går som bekendt væk efter et stykke tid, men samtidig har de også ry for at kunne skabe hudproblemer, hvis man viser sig at være allergisk over for de kemiske stoffer, som bruges til de flotte tatoveringer.

Derfor havde Sophie Akis også på forhånd fået foretaget en hudtest for at se, om hun led af nogen allergier.

Foto: Sophie Akis

Det gjorde hun ikke, og derfor følte hun sig sikker, da hun opsøgte det lokale marked, for at få en af de traditionelle henna-udsmykninger på hænderne.

- Jeg var ikke bekymret, for jeg havde jo fået lavet en test, forklarer Sophie Akis, der fandt en lokal henna-tatovør, der udsmykkede hendes hænder med dekorative mønstre.

- Omkring to timer senere tog vi ud til lufthavnen for at sige farvel til noget familie, hvorefter jeg tog tilbage til mit hotel, hvor jeg lagde mærke til, at der var dukket små klumper op i huden på mine hænder samtidig med, at det kløede. Jeg tænkte dog bare, at det måtte skyldes solen, forklarer hun.

Dagen efter fortsatte det dog med at klø. Det fik hende til at tage på apoteket, hvor hun købte bandage til sine hænder

Foto: Sophie Akis

I de følgende dage skulle det dog blive meget værre.

- Jeg vågende op om morgenen 26. april med en overvældende brændende smerte i mine hænder, og de var så opsvulmede, at jeg ikke kunne bevæge dem. Da jeg tog bandagen af, brød jeg med det samme ud i gråd, fortæller den britiske kvinde.

Sophie Akis’ hænder var nemlig ikke bare svulmet op. De var dækket af betændte og væskende blærer.

- Det føltes som om, nogen havde hældt varmt olie udover mine hænder, husker hun.

Foto: Sophie Akis

Sophie Akis vendte derfor tilbage til apoteket for at bede om hjælp, men her var de ansatte så chokerede over synet, at de bad hende om at tage på hospitalet.

Det fik Sophie Akis til straks at flyve hjem til byen Corum i Tyrkiet, hvor hun bor. Her tog hun med det samme på hospitalet, hvor hun blev henvist til en hudspecialist.

Her blev hun behandlet for sine slemme skader og modtog samtidig et pulver, som hun sammen med steriliseret vand skulle vaske sine hænder med hvert femte minut over de næste to dage.

I dag benytter Sophie Akis stadig en særlig creme, som skal hjælpe huden på de medtagede hænder.

Den skræmmende episode har fået den britiske kvinde til at dele sin historie for at advare mod de populære henna-tatoveringer.

Læs også

Hvis du modtager denne besked fra populær mobilapp, skal du slette den med det samme

Tatoveringen kostede ikke mere end omkring fire pund (cirka 34 kroner) men den skade, som den efterfølgende har forvoldt har påvirket Sophie Akis i voldsom grad.

- Jeg har læst mange historier i magasiner om, hvordan folk reagerer på hårfarvningsmiddel, men ikke mange kender faren ved henna, da det stammer fra en naturlig plante, siger hun og forklarer, at det ofte er de samme kemikalier, der findes i hårfarvning og henna.

- Mit råd til folk er, at man ikke skal få en henna-tatovering. I hvert fald ikke hvis man lider af allergier overfor hårfarvningsmidler. Og selv hvis man ikke gør, så bør man være yderst forsigtig, lyder råddet.

- Ellers ender du måske med at have det mønster resten af livet, advarer Sophie Akis.

Læs også: Jeanette bestilte et nyt tæppe til gangen - nu griner alle af hendes fejl