Victorias bryllupsrejse forvandlede sig til et mareridt: 'Jeg lignede en zombie'

Skrevet af Henrik R

22/07/2023
Victoria og Brian var lige blevet gift, da deres liv blev vendt på hovedet: Foto: Privat
Victoria og Brian var lige blevet gift, da deres liv blev vendt på hovedet: Foto: Privat
Et nygift britisk par fik sig en slem forskrækkelse på den sidste dag af deres bryllupsrejse, da den 32-årige brud var tæt på at miste livet.

Dagens topnyheder

Det var et bryllup, der var helt frisk i erindringen for 32-årige Victoria og ægtemanden Brian Ross, da de høje på kærlighed tog afsted på deres bryllupsrejse til Jamaica. 

Men den lykkelige tur endte brat, da Victoria Ross pludselig måtte indlægges i 13 dage på hospitalet, hvor lægerne var tæt på at amputere hendes ene ben. 

"Jeg er ærlig talt heldig at være i live," siger Victoria Ross til Daily Mirror. 

To dage efter drømmebrylluppet var det nygifte britiske par taget på en romantisk kærlighedsferie til Jamaica, og de havde indlogeret sig på et lækkert resort. 

Ferien var underskøn, og parret tog ud på ture eller slappede af ved poolen dagen lang. Men da ferien lakkede mod enden, gik det helt galt.

Victoria Ross fik et ubehageligt besøg under dynen på hotellet den sidste nat. 

Det var en brun eneboer, der er en lille, men giftig edderkop på størrelse med en tokrone. 

"Jeg vågnede op næste morgen og opdagede, at jeg havde fået et lille bid på mit ben. Jeg tænkte slet ikke over det, indtil jeg sad på flyet på vej tilbage til England og måtte udholde den stikkende smerte," fortæller Victoria Ross til Daily Mirror. 

Den brune eneboer findes ikke i Danmark, men hører hjemme under varmere himmelstrøg. Dens bid indeholder en relativt mild gift, som sjælden er farlig. Det var ikke edderkoppens gift, men bakterier fra dyret, der gjorde Victoria Ross dødssyg. Foto: Shutterstock

Så snart flyet landede, tog Victoria Ross til lægen, der straks satte en fire ugers antibiotikabehandling i gang. Da såret allerede var ved at danne skorpe, tænke Victoria Ross ikke mere over det.

Ugen efter blev hun dog ramt for fulde gardiner. Hun fik både koldsved, hovedpine og kastede voldsomt op.

Victoria og Brian Ross på deres bryllupsrejse, inden helvede brød løs.

Victoria Ross blev kørt direkte på hospitalet, hvor lægerne fandt ud af, at hun led af sepsis, også kaldet blodforgiftning. Det var ikke edderkoppens gift, men bakterier fra dyrets bid, der havde gjort Victoria Ross alvorligt syg.

Lidelsen kan være ganske alvorlig, da blodet bliver inficeret med bakterier. Infektionen kan sprede sig til hele kroppen, hvis den ikke behandles hurtigt. 

Hendes ene ben blev fyldt med grimme sår og pusfyldte blærer, hvor lægerne i de 13 dage, hvor Victoria Ross var indlagt, talte om, at hendes ben muligvis skulle amputeres. 

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at min bryllupsrejse kunne efterlade mig med kun ét ben eller måske have taget livet af mig. På et tidspunkt kunne jeg se, hvordan benet dannede blærer med pus, der siden sprængte. Det var så klamt, det lignede et ben på en zombie, siger Victoria Ross til Daily Mirror. 

I 13 dage var den nygifte Victoria indlagt på hospitalet.

Efter intensiv behandling med antibiotika kunne ægtefolkene heldigvis ånde lettede op, da Victoria Ross’ ben omsider begyndte at hele. 

Siden sommerens voldsomme oplevelse har Victoria Ross ikke kunne arbejde og har stadig smerter i benene, hvor vævet endnu ikke er helet helt. 

Når parret skal på deres næste rejse, ved Victoria Ross godt, hvilke krav hun vil stille:

"Næste gang skal vi ikke til et sted, hvor der er giftige edderkopper, det er helt sikkert," siger hun til Daily Mirror.