Vild teori: Jorden går under den 21. juni

Jorden går under den 21. juni. Foto: Shutterstock

Mange havde tolket Maya-kalenderen til at spå Jordens undergang, men da den 21. december passerede og intet skete, så smed man teorierne i skraldespanden. Indtil nu hvor en interessant teori vinder tilhængere rundt omkring på sociale medier.

2020 har ifølge mange mennesker været et af de mest skrækkelige år i verdenshistorien. De mange begivenheder, der har hærget året, har givet anledning til mange konspirationsteorier, og nu vinder endnu en indpas på nettet.

De voldsomme brande i Australien, coronavirussen, invasionen af dræberbier og kendte personers død har fået mange til at erklære, at 2020 er et af de værste år nogensinde. 

Sammenlignes med 2012 og Mayakalenderens endeligt

I flere fora har der været sammenligninger med året 2012. Ifølge mayakalenderen skulle 2012 have været verdens ende, og nu fortæller en gruppe af konspirationsteoretikere, at Mayakalenderen stadig kan have ret. Den har nemlig været fortolket forkert. Vi er ifølge teorien nemlig i øjeblikket i 2012 og verden går under den 21. juni.

Læs også

Sådan kan du let spare flere tusinde kroner

Den gregorianske kalender er baseret på en tællefejl. Da den blev introduceret i 1582 blev der skåret 11 dage ud af hvert eneste år for bedre at repræsentere den tid, det tager Jorden at komme én gang rundt om solen.

I et nu slettet Twitter-indlæg har en videnskabsmand ved navn Paolo Tagaloguin skrevet: ”Ifølge den Julianske kalenderen er vi teknisk set i 2012. Antallet af tabte dage i et år på grund af skiftet til den gregorianske kalender er 11 dage. I 268 år har man brugt den gregorianske kalender (1752-2020) gange 11 dage = 2.948 dage. 2.948 dage / 365 dage (pr. År) = 8 år."

Denne beregning er grunden til, at flere mener, at Jorden skal gå under den 21. juni i den gregorianske kalender. I henhold til Mayakalenderen vil verdenen gå under på den dato. Teorien vinder allerede indpas hos mange på forskellige sociale netværk.

NASA har kommenteret på den usædvanlige teori: "Det hele startede med påstande om, at Nibiru, en formodet planet opdaget af sumererne, ville kollidere med Jorden. Katastrofen blev 'forudsagt' i maj 2003, men da intet sket,e ændrede de datoen til december 2012. Der er ingen bevis for, at der vil ske nogen katastrofer, de er alle antagelser, opfindelser."

Læs også

Var mor for ham i 13 år: Nu venter de barn sammen

 

 

 

 

Dagens Gossip