Bilforhandler afslører: Sådan bruger du knappen korrekt

Henrik R

1 uge siden

|

07/07/2024
Viralt
Foto: Sandhaven Car Sales
Én helt særlig knap, som findes i de fleste biler, kan gøre din sommer meget mere overkommelig.

Dagens topnyheder

De fleste biler har en knap, hvorpå der er afbilledet en bil med en buet pil i eller rundt om, som den på billedet herunder:

Foto: Sandhaven Car Sales

Mange ved måske slet ikke, hvad knappen gør, mens endnu flere ikke ved, hvornår den skal bruges, men nu har en bilforhandler løftet sløret for brugen af den mystiske knap.

I et opslag på Facebook har 'Sandhaven Car Sales' således afsløret, at det er en såkaldt "recirkulationsknap," som bruges til at bestemme, om luften, der kommer ud af bilens aircondition (AC), skal komme ude- eller indefra. 

Hvis man trykker på knappen vil bilens AC-system nemlig genbruge luften fra bilen i stedet for at hente frisk luft udefra, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvornår systemet gør hvad. 

"[...] det nemme svar er at bruge den [red. knappen] om sommeren og slukke den om vinteren," har bilforhandleren skrevet om knappen og uddybet, at AC-systemet på varme dage bruger unødige kræfter på at køle varm luft udefra ned, hvis man ikke har aktiveret knappen - og omvendt om vinteren.

"Ved at bruge recirkulationsknappen vil din bil blive koldere, og det vil mindske slidet på dit AC-system," står der desuden i opslaget.

Ydermere gives der et ekstra trick til at køle bilen hurtigt ned, hvis den har stået og "bagt i solen" i længere tid. 

Ifølge bilforhandlere er det i det tilfælde nemlig smartest at "rulle vinduerne ned og slukke recirkulationsknappen i de første par minutter [...] for at komme af med den [...] varme luft inde i bilen, før man tænder for recirkulationsknappen igen."

Derudover skal man huske at aktivere knappen, når man holder i kø - også om vinteren - da man ellers "trækker alle de forurenede stoffer og kulilte fra trafikken" ind i bilen. 

"Studier viser, at det kan mindst mængden af forurenede stoffer i din bil med 20 procent, hvis du recirkulerer din AC, når du holder i kø," skriver bilforhandleren således i opslaget, som kan læses herunder: