Her er en vigtig besked til dig, der tisser i badet

23/09/2023 18:30

Henrik R

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du tisser i badet, er der her en besked til dig.

Mest læste i dag

Han gør det. Hun gør det. Hver en kvinde, hver en mand gør det.

Den første vigtige besked til dig, der tisser i badet er dermed; du gør det rigtige.

Og her er grundene til, at du skal blive ved, og at andre skal starte med at tisse i badet:

1) For miljøet skyld
Husker du de der kampagner, der blev kørt i 1980’erne og 1990’erne med, at skolebørn som voksne skulle spare på vandet? Klasseværelser var prydet med plakater med grønne jordkloder og kloaksystemer, der viste, hvordan regnvand, drikkevand og tis hang sammen i ét stort økosystem.

Ikke-nyheden er nu, at; det gør det stadig! Hvis du vil spare på vandet, du fx skyller ud toilettet, hvorfor så ikke skylle den første slat tid ud med badevandet om morgenen, når du tager et bad? For miljøets skyld.

2) For pengepungens skyld
I Storbritannien har kampagnen “Go with the Flow” opfordres studerende ved University of East Anglia (UEA) til at tisse i badet. De to studerende bag kampagnen mener, at hvis alle 15.000 studerende på universitetet tissede deres morgenurin ud med badevandet, ville de kunne spare nok vand til at fylde et olympisk badebassin 26 gange hvert år – svarende til vand for lidt over 1,5 millioner danske kroner. Dertil kommer besparelserne på toiletpapir!

Grin du bare, men den der tisser først, tisser bedst, og selvom din husholdning ikke består af 15.000 mennesker, har lidt tis vel også ret.

3) Du bliver renere
Toiletpapir er fint. Vand er bedre. Hvor rene ville dine hænder fx være, hvis du kun tørrede dem med et håndklæde og kun sjældnet brugte vand (og sæbe)?

4) Det er god træning - og du kan stå op og tisse 
Den her er mest til damerne, men hvis du har problemer med at holde på vandet eller bare gerne vil have bedre sex… Så er det god træning for musklerne i og omkring underlivet at stå på hug og squatte, mens du tisser, ifølge Popsugar  – og det er immervæk mindre griset, hvis du gør det i badet.

5) Det er normalt
Der findes to typer af mennesker. Dem, der siger, at de tisser i badet. Og dem der lyver om at de ikke gør det. Punktum. Hvis du vil have statistik på skidtet (eller tisset) så lavede tv-programmet Today Show en undersøgelse, det viste, at 80 procent af deres seere tisser i badet.

6) Det er naturstridigt at lade være
Lyden og følelsen af rindende vand. Dryp dryp dryp.. Det gør bare noget for kroppen. Forskellige forskere har forsøgt at forklare, hvad det er, der “tricker” tissetrangen hos en hel del mennesker, når de ser, hører eller mærker vand, der løber. Uanset hvad forklaringen er, så er det naturligt at føle trangen. Så; lad det flyde.

De eneste regler her er: 1) Lad være, hvis du er i bad med andre. 2) Lad være at tisse i et tørt bad. 3) Lad være med at tisse i et offentligt bad - vi ser dig og din gule stråle for fødderne. Føj.