Stikpille til veganere: Slagter har ‘opfundet’ kød-gulerødder

20/04/2023 10:51

Henrik R

Viralt
Foto: Tom Sawyers
Foto: Tom Sawyers
En 36-årig slagter var træt af de mange veganske virksomheder, der producerede grøntsagsretter men opkaldte dem efter kødretter. Han vendte derfor det hele på hovedet, og lavede kødgulerødder.

Mest læste i dag

Der er dem der elsker kød, og så er der dem, der ikke spiser kød. Ofte virker det til, at der er lidt af en kamp mellem de to, særligt efter, at der er kommet så mange veganske alternativer til kød.

Det er en slagter godt og grundigt træt af, så han valgte at vende rollerne på hovedet, så han er kommet med et alternativ til grøntsager, der består af kød.

Det er den 36-årige slagter Tom Samway fra Cardigan i Wales, der har sendt en stikpille af sted til veganerne. Han er nemlig møg træt af, at de opkalder deres grønne retter efter kød, og derfor har han altså taget skeen i egen hånd.

Foto: Tom Sawyers

Tom Samway har således lavet sin helt egne kød-gulerødder, og selvom det i første omgang var ment som en joke, har det været et kæmpe hit hos kunderne.

Første dag blev der solgt intet mindre end 300 ‘Gulerødder’ som i virkeligheden er svinekød der er farvet orange af en glaze, der er lavet på italienske urter. 

“Det startede lidt som en joke og en dum gimmick - men det blev utrolig populært, så laver vi endnu flere kød-gulerødder. Jeg tænkte bare: lad os lave en kød-udgave af veganer-mad!" fortæller han ifølge det britiske medie Daily Mail.

Har ikke noget mod veganere

Selvom rigtig mange hyldede hans opslag, var der også rigtig mange negative reaktioner. Det var dog ikke noget, der rystede slagteren, der ikke har noget imod veganere.

"Jeg har ikke noget imod veganere eller virksomheder, som ændrer deres produkter til at være mere grøntbaseret - gør, hvad du har lyst til. Men folk kommer til mig for at få kød." fortæller slagteren ifølge mediet.

Det nævnes ikke i artiklen, hvor meget Tom Sawyer tager for en kød-gulerod.