Politiet: Derfor skal du ikke advare andre bilister om trafikkontrol

Foto: Arkiv

Er det disse bilister, som du gerne vil advare i den modkørende trafik om kommende politikontrol?

Det er almindeligt kendt, at hvis bilisterne i den modkørende vejbane blinker med det lange lys, så er det for at advare om en nært forestående politi- eller fartkontrol.

På den måde kan man bag rattet blive opmærksom på, hvis politiet skulle gemme sig ved den næste motorvejsbro eller lignende. 

Lovligheden er blevet drøftet mange gange i Danmark og det er sket, at bilister har fået bøder for forkert brug af lys, når de forsøgte at advare modkørende trafik.

Nu har politiet i svenske Nynäshamn syd for Stockholm fået en masse opmærksomhed for et Facebook-opslag, hvor de skriver om denne type advarsler.

Bilist tog omvej
Tirsdag havde det svenske politi trafikkontrol flere steder i landet og der blev blandt andet gennemført promillekontrol.

To chauffører, som blev kontrolleret fortalte - uafhængigt af hinanden om en bil, der havde stoppet op og svingede ind på en anden vej efter han var blevet advaret af modkørende bilister med blinkende lygter.

Vejen som bilisten tog, var en en omvej for at komme uden om kontrollen.

- Politiet tog denne information alvorligt og kendte hvilken omvej bilen havde taget. De kørte afsted med det samme. Og ganske rigtig, så mødte de den omtalte bilist og fik vedkommende stoppet. Der kom en stærk lugt af marijuana og føreren var tydeligvis påvirket af narkotika, skriver politimanden Magnus

Opslaget er i skrivende stund delt hele 35.000 gange og mange er enige i politiet opfordring.

- Er det virkelig disse bilister, som du gerne vil advare om en nært forestående politi- eller fartkontrol? Du har ingen íde om, hvem som sidder bag rattet i den modkørende bil. Du kan hjælpe personer, som kører påvirket af alkohol eller stoffer, til at slippe uden om kontrol. Kort tid efter kan chaufføren forårsage død og kaos. Venligst tænk dig om inden du advarer, afslutter politiet i opslaget.

Del gerne denne historie!

DAGENS MEST SETE VIDEOER:

Mand stopper skænderi i tog: 'Luk røven og sæt jer ned'

Den ældre dame sidder roligt i stolen, men følg kvinden der kommer ind af døren

Føreren af bilen vil give lastbilen bagved en lærestreg - men han bliver øjeblikkeligt straffet

 

 

Dagens Gossip