Dit billige kviklån kan blive en dyr fornøjelse

Det kan i sandhed blive en dyr fornøjelse at foretage billige kviklån uden at tænke på fremtiden.

Det er hurtigt, nemt og du får hvad du har brug for. Der er tusindvis af muligheder for billige kviklån, og de kan skaffes ved hjælp af så lidt som en sms. Desværre bliver mange overrasket af, hvor dyrt deres kviklån egentligt ender med at blive. For at undgå den dyre overraskelse kan det være en fordel at beregne kviklån og dets omkostninger, inden man glæder sig alt for meget over sine hurtige penge.

Der findes bland andet tjenester, hvor man kvit og frit kan beregne sit kommende kviklån, se forskel hos de forskellige udbydere på løbetid, renter og hvor stort et beløb man kan låne. Derved kan man også se, at det ikke altid er det billige kviklån, der i længden er det bedste kviklån.

Særligt markedsføringen af de billige kviklån kan være tvivlsom, og i 2016 har det ført til at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt syv udbydere af billige kviklån skriver DR. De påståede lovovertrædelser er sket tilbage i 2014, og firmaerne har derved kunne nå at låne mange penge ud i mellemtiden, og gøre folks billige kviklån unødigt dyre.

Det kniber med tilbagebetalingen af billige kviklån

Problemet blive ofte, at folk har svært ved at betale deres kviklån tilbage, fordi de er har troet på et tilbud der har været for godt til at sige nej til. Det konstateres af en rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at hver fjerde har svært ved at betale tilbage til tiden, og derved overskrider sin betalingsfrist med minimum 30 dage. Derudover menes det, at udbyderne af de billige kviklån henter op mod en tredjedel af deres omsætning fra afdragsordninger og forlængelser af lån, som folk har svært ved at betale tilbage igen.

Det billige kviklån bliver altså unødigt dyrt, fordi forbrugeren har svært ved at leve op til den aftale der er indgået, eller måske slet ikke er i stand til det. Nemlig den manglende kreditvurdering er et stort problem for forbrugerne mener forbrugerrådet Tænk.

Derved bliver ens muligheder for at betale sit billige kviklån tilbage ikke vurderet ordentligt, og man falder derved ned i et økonomisk hul man ikke kan komme op ad igen. De anbefaler også at man søger rådgivning omkring sit kviklån, og eventuelt beregner sit kviklån på forhånd, for at være sikker på, at man kan fuldføre tilbagebetalingen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip