Tre mænd frifundet for voldtægt af Andrea: Nu sætter hun navn på dem for at advare andre

En voldtægtssag trækker overskrifter i Norge i disse dage. 21-årige Andrea Voldum har selv taget kampen op mod de tre mænd, som hun siger, har voldtaget hende. Sagen skaber massiv debat.

Mændene har selv erkendt, at de gav Andrea Voldum stoffer og derefter havde sex med hende efter en fest i byen Hemsedal tilbage i marts 2014, skriver TV2 Norge. Alligevel er de ikke blevet dømt for voldtægt, fordi der ikke blev fundet bevis for, at Andrea Voldum ikke var i stand til at sige fra. Der hersker derfor tvivl om, hvorvidt mændene forstod, at den unge kvinde ikke ønskede at have sex med dem, og derfor er de ikke blevet dømt.

I stedet skal de tre mænd betale 300.000 kroner i erstatning.

Andrea Voldum, som blot var 18 år, da episoden udspillede sig, føler sig krænket over afgørelsen og har siden valgt at offentliggøre navnene på de tre mænd på Facebook, fordi hun er bange for, at andre skal opleve det samme som hende. Både sagen og den unge kvindes beslutning om at offentliggøre navnene bliver nu debatteret heftigt i Norge.

Læs også: Stadig håb om at finde Emilie: Eftersøgningen ændrer nu karakter

I retssagen mod de tre mænd, som alle er i 30'erne, stemte alle dommerne for, at mændene skulle dømmes, men lægdommerne, som er civile personer, der kommer udefra, stemte for frifindelse. Pigen indrømmer, at hun tog stoffet MDMA, som hun siger, gjorde hende bevidstløs.

Blodprøver har vist, at mængden af MDMA i hendes system kunne have haft alvorlige følger eller i værste fald taget livet af hende.

Nu overvejer de tre mænd at lægge sag an mod Andrea Voldum, fordi hun har offentliggjort deres navne.

- Jeg lagde deres navne ud, fordi jeg ville informere venner og venners venner om dem. Det er det. Jeg lagde det ikke ud for at få hævn, kun for at oplyse om, at disse er farlige mænd. Jeg ønsker ikke, at andre skal opleve det samme som mig, siger Andrea Voldum om sin beslutning om at offentliggøre navnene.

En af de anklagede mænd har været nødt til at flytte fra landet på grund af trusler, mens en norsk kvindesagstjeneste ved navn Kvinnefronten har valgt at stå i spidsen for demonstrationer for at vise sympati med den 21-årige kvinde og lignende sager.

Debatten har ogå kørt herhjemme i Danmark, hvor nogle mener, at retssamfundet ikke behandler ofrene i voldtægtssager ordentligt.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip